avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Impunere de plata abuziva intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Impunere de plata abuziva intretinere

buna seara! am facut o solicitare catre asociatia de proprietari de care apartin, sa-mi elibereze o adeverinta din care sa reiasa ca nu am datorii restante. administratorul mi-a refuzat eliberarea acestei cereri, spunandu-mi ca imi va da cererea, dupa ce platesc cota-parte, care-mi revine, din repararea acoperisului blocului. poate sa faca acest lucru? e legal? multumesc frumos pt raspuns, o seara faina!
Cel mai recent răspuns: Daniel4x4 , utilizator 12:00, 15 August 2017
Dv ati gresit in momentul in care ati adresat cererea administratorului de imobil
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei cu limita de competenta de executie hotarari ale adunarii generale,ale comitetului executiv si ale presedintelui
In situatia expusa,legal, nimeni nu poate sa va elibereze adeverinta ca nu aveti debite in evidenta,devreme ce aveti debit reprezentand cota-parte, care-mi revine, din repararea acoperisului blocului.
Iata ce prevede L nr 230/2007 actualizata 2017
Articolul 10
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.
(2) La solicitarea scrisa a proprietarului, presedintele si administratorul asociatiei de proprietari au obligatia sa elibereze in scris o adeverinta prin care sa prezinte situatia cheltuielilor privind intretinerea, defalcate pe datoria de baza si penalitati, precum si modalitatea de calcul al penalitatilor.

Atitudinea administratorului de imobil este la limita legii,prin pretentia impusa acesta intentioneaza sa va determine sa va achitati debitele fata de asociatia de proprietari-pretentie temeinica
cred ca m-am exprimat eu gresit. acoperisul blocului nu este reparat. doar se cere o suma, pt reparatia acestuia. nu am vazut nici o factura, din care sa reiasa ca a fost platita reparatia. eu sunt cu facturile la zi, de ce sa platesc ceva ce nu exista? si inca ceva, nu s-a facut nici o sedinta, prin care sa ne anunte acest lucru. sau sa ni se ceara parerea. pur si simplu, a fost lipita o hartie pe usa blocului.
Ultima modificare: Miercuri, 9 August 2017
lazarnicoleta, utilizator
Ceilalti vecini ce-au facut ? Au platit ?
Instiintarea aceea lipita pe usa blocului ar trebui sa fie sustinuta de o hotarare consemnata in actele asociatiei.
Eu as proceda asa : as solicita presedintelui sa vad toate documentele legate de reparatia respectiva. Faptul ca reparatia nu a fost inca executata, nu are legatura cu faptul ca banii oricum trebuiesc adunati de la proprietari.
Daca toate actele sunt in regula, atunci da, faptul ca dvs nu v-ati platit cota-parte, conform legii 230/2007, se cheama ca sunteti restantiera cu suma respectiva si, in consecinta, nu sunteti cu toate platile la zi, deci, nu vi poate elibera adeverinta solicitata.
Va confruntati cu situatie delicata in conditiile in care va inregistrati cu debit reprezentat de cota-parte, care-mi revine, din repararea acoperisului blocului si faptul ca nu am vazut nici o factura, din care sa reiasa ca a fost platita reparatia.
Executia reparatiei partii comune ,mai ales a terasei implica fonduri apreciabile ,pe care asociatia de proprietari poate sa le aibe sau nu constituite,motiv pentru care aceasta a impus plata din care initial se achizitioneaza materialele,la final se achita manopera
Daca doriti sa vedeti factura din care sa reiasa ca a fost platita reparatia ,s-ar putea sa mai aveti de asteptat pana la finalizarea reparatiei,cand se presupune ca executantul va emite devizul final de plata
nu a putut sa-mi arate nici o factura, nici un contract cu vreo firma de reparatii, nu s-a cumparat nici un fel de materiale, nu exista nimic care sa dovedeasca vreo intentie de a repara acoperisul. nici vecinii mei nu au platit nimic.
Ultima modificare: Miercuri, 9 August 2017
lazarnicoleta, utilizator

Alte discuții în legătură

Reparatie acoperis bloc fara a fi inscris in asociatie de proprietari CONDRUT CONDRUT Buna ziua. Am reparat acoperisul de pe scara unde locuiesc, de unul singur , Am anuntat vecinii de scara ca trb. reparat acoperisul,deoarece imi ploua in ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis de bloc stelian_1981 stelian_1981 Buna.Sant recent proprietarul unui apartament la etajul 4 din 4 ,am inceput sa renovez apartamentul si am observat ca trebuie reparat si acoperisul ....am luat ... (vezi toată discuția)
Apartament la etajul 4 afectat de apa, restul proprietarilor nu vor sa reabiliteze terasa. adrianIT adrianIT Salutari, De 4 luni, sunt mandrul proprietar al unui credit pe 30 de ani pentru un apartament la etajul al 4-lea in Pitesti. Sunt locatar de multa vreme ... (vezi toată discuția)