avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reparatie acoperis bloc fara a fi inscris in Asociatie ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reparatie acoperis bloc fara a fi inscris in Asociatie de proprietari

Buna ziua. Am reparat acoperisul de pe scara unde locuiesc, de unul singur , Am anuntat vecinii de scara ca trb. reparat acoperisul,deoarece imi ploua in apartament. Noi nu facem parte din nici o Asociatie de Locatari, intrucat in orasul nostru toti cei de la bloc sunt contorizati individual si la apa si la gaze. Asociatiile s-au desfiintat de mult timp. Cel putin in zona unde locuiesc eu. Cum pot sa-mi recuperez din bani, in conditiile in care vecinii nu vor sa-mi mai plateasca partea ce le revin. Reparatia am facut-o cu firma si am toate facturile in regula. Le-am dat si lor spre stiinta, sa stie cat le revine fiecaruia. Ce lege ma poate ajuta sa-mi recuperez din suma cheltuita?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:10, 3 Februarie 2013
Nu ati precizat daca reparatia a fot executata pe intreaga suprafata a terasei
Daca amiabil nu aveti posibilitatea sa recuperati c/v executie,nu va ramane decat varianta actionarii in instanta a fiecarui proprietar din imobil,pentru a obliga la plata cota parte
CONDRUT a scris:
Ce lege ma poate ajuta sa-mi recuperez din suma cheltuita?

Consultati prevederile Codului civil, incepand cu art. 643. Discutati cu vecinii si poate va recuperati banii prin intelegere.
Art. 647
(3) Cheltuielile pentru intretinerea si conservarea bunului comun se suporta in mod proportional cu cota-parte din drept a fiecarui coproprietar. Cand bunul comun are caracter accesoriu, in absenta unei conventii contrare, cota-parte din drept a fiecarui coproprietar se stabileste in functie de intinderea bunului principal.

Altfel actionati in instanta.

Da, am reparat acoperisul de pe tronsonul meu inclusiv casa scarii. Eu stau la et.3, si ar trebui sa primesc bani cota egala de la etajul 2, 1 si parter.Factura impartita in mod egal la 4 ap. cate suntem pe tronson.Si la casa scarii toti vecinii de pe scara in cote egale raportate la factura separata. Fiecare reparatie cu factura ei. Cred ca am procedat bine dar nu avem cu cina discuta chiar daca au fost anuntati din timp ca trebuie reparat acoperisul pentru ca ploaia isi facea loc peste tot . Deci nu-mi ramane altceva decat sa-i actionez in instanta, daca nu ne intelegem altfel? Pe fiecare in parte?
Vedeti la ce serveste asociatia de proprietari?
Exact la administrarea proprietatii comune.
Acum, in loc ca asociatia sa fi strans bani de reparatii, trebuie sa va luptati singur pentru dreptul dv.

Ii chemati pe toti gramada in acelasi proces si dovediti cu facturi si chitante ca ati platit o reparatie si pentru cota-parte indiviza a lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Judecata acoperis bloc DraglaGabriel DraglaGabriel Buna Ziua, Am o problema cu vecinul de la ultimul etaj, domnul s-a trezit de o luna sa reparam acoperisul, cei de pe casa scarii au hotarat ca prima oara se ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis de bloc stelian_1981 stelian_1981 Buna.Sant recent proprietarul unui apartament la etajul 4 din 4 ,am inceput sa renovez apartamentul si am observat ca trebuie reparat si acoperisul ....am luat ... (vezi toată discuția)
Izolare acoperis bloc Claudia F. Claudia F. Buna ziua! As dori si eu un sfat avizat intr-o problema legata tot de acoperisul blocului in care locuiesc. In blocul nostru de 4 nivele, situatia e mai ... (vezi toată discuția)