avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Predare permis conducere suspendat dupa proces
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Predare permis conducere suspendat dupa proces

buna ziua,
am urmatoarea situatie : in noiembrie 2013 mi-a fost suspendat permisul de 2 ori in aceeasi zi , pentru depasirea vitezei. Am mers pe firul invers si mi-am recuperat permisul,dandu-i in judecata. Am pierdut ambele procese ,prin februarie 2014. La unul din ele am facut apel ,care s-a judecat prin octombrie 2014.Dar la celalalt a ramas hotaararea definitiva la 15 zile de la pronuntarea hotararii. Prin septembrie 2014 ,am verificat la Udriste sa vad cum sunt cu permisul si surprinzator ,permisul era valabil,desi trecusera 7 luni de cand pierdusem primul proces. In mod normal ,pentru acea prima suspendare trebuia sa treaca si termenul de suspendare.
un sfat va rog vis-a-vis de obligatia judecatoriei de a trimite hotararile catre politie si de obligatia politiei de a pune in aplicare aceste hotarari .

cu stima,
Ai idee in cat timp se prescrie hotararea judecatoreasca ?
salut, hai sa-ti spun eu cum o sa fie, am trecut printr-o situatie similara, e adevarat ca este obligatia ta sa predai permisul in 15 zile de la ramanerea definitiva si irevocabila a instantei, nu vei primi in veci hotararea acasa ptc nu ti-o trimite nimeni deoarece ai pierdut procesul, hotararea va fi primita doar de politia rutiera, numai ca dureaza pana o primesc ei, deci sa revin, politia rutiera cand va primi hotararea o sa-ti trimita acasa o scrisorica prin care te anunta ca incepand cu data de..iti va fi suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioada de ...cat a fost suspendat initial plus un bonus de 30 zile. eu asa am patit, si fii atent la cutia postala sa nu risti sa fii prins conducand cu permisul suspendat ca o dai in penal.
mai rau o sa fie cu al-2-lea proces, acolo ti se va da suspendarea initiala +30 de zile ptc ti-a fost suspendat permisul in mai putin de 6 luni de la ultima suspendare +30 de zile pt nepredarea in termenul prevazut de lege adica 15 zile.

o zi buna tuturor
Ultima modificare: Marți, 17 Februarie 2015
pifulet, utilizator
Legea este clara, in termen de 15 zile de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere.Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut, în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.
Multi care au fost in situatia dvs, au fost prinsi cu permisul suspendat si s-au ales cu dosar penal, apoi se plang ca nu i-a anuntat nimeni ca au permisul suspendat, mi se pare ca singur va complaceti intr-o situatie in care finalul este previzibil, este alegerea dvs daca nu vreti sa respectati prevederile legale, mai ales ca acum cunoasteti si evenualele consecinte.
~ Conținut șters la cerere ~
Deci nu exista termen de prescriptie a hotararii?
Eu adresa de corespondenta o aveam la avocata,dar si ea si a mutat cabinetul....deci posibilitatea de a primi ceva e nula....
In art 209 spune exact cand intra in vigoare suspendarea,daca nu predai permisul.

Alte discuții în legătură

Pv de constatare a contraventiei, majorare la 60 de zile dupa contestare misupatrik misupatrik Buna ziua, In 04.2014 am contestat in instanta un PV de suspendare permis 30 de zile. In 12. 2018 am primit sentinta prin posta, am pierdut in fata Politiei ... (vezi toată discuția)
Permis conducere suspendat 30 zile, de cand incepe perioada de suspendare? uciucubelu uciucubelu Pe 15 decembrie 2011 am pierdut procesul cu Politia Rutiera insemnand ca in termen de 15 zile sa predau permisul. Pana pe 30 decembrie nu l-am predat fapt ... (vezi toată discuția)
Proces pierdut definitv. cand incepe concret suspendarea dupa lege ? cozminica cozminica buna ziua va rog frumos, am vazut ca sunteti oameni cunoscatori foarte buni al legislatiei rutiere si indrumatori ai celor aflati la nevoie. dati-mi si ... (vezi toată discuția)