avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturile unei persoane primite in spatiu in cazul in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturile unei persoane primite in spatiu in cazul in care proprietarul decedeaza

Mama mea a primit in spatiu pe nepoata sa care acum s-a casatorit. Nepoata si sotul ei vor sa-si schimbe buletinele pe adresa mamei mele. In cazul in care mama mea decedeaza, care sunt drepturile nepoatei si sotului ei? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 17:50, 15 Februarie 2015
Luare in spatiu nu le da nici un drept de proprietate. Reprezinta doar o procedura administrativă care atesta faptul că au un domiciliu stabil.
Multumesc ptr. raspuns; mai am o nelamurire, pot fi evacuati ?
Nepoata si sotul ei nu au un drept de proprietate,au doar un drept de locatiune, daca au contract de locatiune.Pot fi evacuati daca nu au un contract de inchieriere, daca au contract de inchiriere trebuie vazut contractul, pot fi evacuati conform prevedrilor NCC si contractului de locatiune.Oricum, la decesul mamei deveniti mostenitor legal si rezervatar in calitate de descendent si o inlaturati de la mostenire pe nepoata mamei.Simpla mentiune in buletin a adresei mamei dvs.fara contract, nu creeaza un drept de locatiune.
Multumesc ptr raspuns. Nu au contract de inchiriere. Ce ar presupune evacuarea? Ma refer la demersuri si durata.
Multumesc
Doar proprietarul(locatorul) poate notifica locatarul(ocupantul) conform art.1037-1038 NCPC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ziua buna! unicul meu frate a decedat. acesta avea o sotie si ... mwijng mwijng Ziua buna! Unicul meu frate a decedat. Acesta avea o sotie si o fiica, ambele in viata. Sunt aceste persoane (cumnata si respectiv nepoata mea) mostenitori ... (vezi toată discuția)
In ce conditii ma pot mosteni pe mine fratii vitregi (dupa tata) ? mariusb74 mariusb74 Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un sfat. Parintii mei au divortat cand aveam 4 ani.Eu am ramas cu mama in apartamentul in care stam si acum (ea a preluat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . e vorba de o mostenire , un apartament . apartamentul ... unoarecare21 unoarecare21 Buna ziua . E vorba de o mostenire , un apartament . Apartamentul a fost pe numele a doua persoane sot - sotie(ambii decedati la ora actuala) . Cei doi soti au ... (vezi toată discuția)