avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ziua buna! Unicul meu frate a decedat. Acesta avea o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ziua buna! Unicul meu frate a decedat. Acesta avea o sotie si ...

Ziua buna!
Unicul meu frate a decedat. Acesta avea o sotie si o fiica, ambele in viata.
Sunt aceste persoane (cumnata si respectiv nepoata mea) mostenitori rezervatari fata de mama mea?
Cu alte cuvinte, daca mama imi face testament mie (unicul copil in viata), pot avea si cumnata si nepoata pretentii la mostenire (in calitate de mostenitori rezervatari)?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:16, 11 Februarie 2024
Cumnata nu, ca nu e ruda de sânge cu mama.
În schimb, nepoata da. Este moștenitor rezervatar al mamei, în calitate de descendent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce conditii ma pot mosteni pe mine fratii vitregi (dupa tata) ? mariusb74 mariusb74 Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un sfat. Parintii mei au divortat cand aveam 4 ani.Eu am ramas cu mama in apartamentul in care stam si acum (ea a preluat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . e vorba de o mostenire , un apartament . apartamentul ... unoarecare21 unoarecare21 Buna ziua . E vorba de o mostenire , un apartament . Apartamentul a fost pe numele a doua persoane sot - sotie(ambii decedati la ora actuala) . Cei doi soti au ... (vezi toată discuția)
Mostenitori rezervatari vs mostenitor testamentar irina65 irina65 Buna ziua, Va expun situatia mea si as dori, rog frumos, o lamurire. Am o varsta destul de inaintata si ceva probleme de sanatate. Si pentru ca nu sunt ... (vezi toată discuția)