avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... chirie boxe
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

chirie boxe

buna ziua,locuiesc intr-un imobil la ultimul etaj unde am inchiriat o spalatorie chiar langa ap. meu.Am incheiat contract pe 2 ani cu o chirie de 30 lei.Plata apare pe chitanta de intretinere la rubrica 'chirie boxe'.Conform actului aditional,acum trebuie sa-mi modifice chiria in functie de inflatia pe 2014.Cum se calculeaza ?La ce suma in plus sau in minus trebuie sa ma astept sa platesc?Mentionez ca ,contractul se incheie la 30 octombrie 2015.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:42, 15 Februarie 2015
Un posibil calcul il gasiti aici:

[ link extern ]
va multumesc ,dar sincer ma depasesc ecuatiile acelea,nu le inteleg.
In 2014 s-a inregistrat cea mai mica rata a inflatiei din ultimii 25 de ani asa cum reiese din cifrele, analizele si concluziile INS si BNR, aceasta situandu-se in jur de 1%.

Daca in contract se prevede modificarea chiriei in functie de inflatie, nu are cu ce sa creasca aceasta chirie. Strict pe cifre la 30 de lei, nu cred ca o sa va ceara sa actualizati si sa acceptati suma suplimentara de 0,30 lei. Adica sa platiti pe 2015 cate 30,30 lei/luna fata de 30 de lei cat ati platit in 2014. Dar daca se vrea actualizarea, asta e, o sa dati 30 de bani in plus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se contestă situația de încălcare a dreptului de folosiță ... Virgiliu Lustun Virgiliu Lustun Cum se contestă situația de încălcare a dreptului de folosiță legală următoare? În forum/discutie_752829 din februarie am arătat că în 1983, ... (vezi toată discuția)
Mod de calcul redeventa actualizata cu rata inflatiei! aura38 aura38 Cum se calculeaza redeventa anuala pentru un teren reprezentand pasuni, concesionat prin negociere directa de la o primarie? Mentionez ca valoarea anuala a ... (vezi toată discuția)
Majorare a chiriei lunare, aplicata retroactiv ncris78 ncris78 O societate comerciala are inchiriat un spatiu de la primarie. Contractul se deruleaza din anul 2001. Plata chiriei s-a facut in fiecare an, pentru anul ... (vezi toată discuția)