avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1251 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Majorare a chiriei lunare, aplicata retroactiv
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Majorare a chiriei lunare, aplicata retroactiv

O societate comerciala are inchiriat un spatiu de la primarie. Contractul se deruleaza din anul 2001. Plata chiriei s-a facut in fiecare an, pentru anul calendaristic in curs. In respectivul contract este specificat nivelul lunar al chiriei, cu specificatia ca pretul se va majora conform inflatiei. Chiria s-a achitat in fiecare an, la nivelul stabilit initial, fara ca lucratorii primariei sa calculeze un nivel al chiriei majorat cu rata inflatiei. In anul 2012, luna iulie, firma a primit o instiintare din partea primariei, prin care i se aduce la cunostinta ca trebuie sa plateasca chiria majorata, retoractiv din anul 2001 pana in prezent. S-a calculat chiria majorata cu rata inflatiei pe fiecare an in parte. In respectiva hartie se specifica faptul ca firma are termen 30 de zile pentru a plati sumele calculate retroactiv, in caz contrar se va rezilia contractul de inchiriere.
Este corect modul in care a procedat primaria?
Este obligarat firma sa plateasca aceasta suma?
Cel mai recent răspuns: Mihaela Enache , Avocat 18:41, 4 August 2012
Primaria poate cere ce vrea. Legal, in instanta, nu va poate obliga sa platiti suma actualizata decat pentru ultimii 3 ani (perioada august 2009-august 2012), pentru diferenta (adica suma care trebuia platita, cea actualizata minus suma efectiv platita) aferenta celorlalti ani, actiunea e prescrisa.

Puteti formula o notificare in care sa explicati acest aspect. Temeiul de drept este art. 3 din Decretul nr. 167/1954. Pentru acesti 3 ani, sa vi se notifice care este suma exacta care trebuie platita si achitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pimaria decide cresterea chiriei pentru spatiu inchiriat unui srl. e legal? ncris78 ncris78 O societate comerciala functioneaza intr-un spatiu, in baza unui contract de inchiriere cu durata de 5 ani, care se poate prelungi. Cuantumul chiriei stabilita ... (vezi toată discuția)
Despagubiri civile al3xal3x2 al3xal3x2 una!In anul 2010 am deschis un proces pentru actualizarea unor despagubiri civile lunare pentru vatamare corporala.Ultima actualizare s-a facut printr-o ... (vezi toată discuția)
Actualizarea unei sume cu rata inflatiei retroactiv al3xal3x2 al3xal3x2 buna!In urma unui proces pentru despagubiri civile pentru vatamare corporala din culpa,am primit o hotarare judecatoreasca in care s-au acordat despagubirile ... (vezi toată discuția)