avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apărare în instanță pentru neplata contribuțiilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apărare în instanță pentru neplata contribuțiilor

În 03-02-2015 am primit prin poștă o comunicare de la Judecătoria Secorului 4 București cu privire la un dosar Civil înaintat de Asociația de Proprietari ai blocului în care locuiesc pentru neplata contribuțiilor la zi. Conform documentelor, Asociația cere obligarea la plata sumei de 1572,35 din care 2548,77 reprezintă datoriile aferente perioadei ianuarie 2014 - august 2014.

O practică cel puțin dubioasă pentru mine dacă nu ilegală o reprezintă colectarea sumelor pentru pierderile de apă (în sistem paușal), astfel încât dacă unul dintre proprietari uită sau nu poate depune citirea apometrelor în perioada 5-8 a lunii, acestuia i se calculează sume între 84,00 lei și 168 lei pentru apa caldă și între 55,05 lei și 110,10 lei pentru apa rece, urmând ca ulterior acesta să plătească și consumul real odată ce a adus citirea apometrelor, FĂRĂ să i se scadă sumele cerute în perioada anterioară. Aceste sume sunt trecute în "Lista de plată a cotelor de contribuție la cheltuielile asociației de proprietari", cu un consum de 0,00 m3.

Ținând cont de faptul că mi s-a cerut în termen de 25 de zile să depun la dosar probe în acest caz, doresc să întreb dacă pot cere în acest sens scăderea sumelor impuse de sistemul lor paușal.

Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 04:44, 16 Februarie 2015
dreamnight a scris:

Ținând cont de faptul că mi s-a cerut în termen de 25 de zile să depun la dosar probe în acest caz, doresc să întreb dacă pot cere în acest sens scăderea sumelor impuse de sistemul lor paușal.

DA, daca acestea sunt ilegal incasate si daca nu exista o Hotarare a Asociatiei de proprietari in acest sens.
Pai și dacă există o Hotărâre a Asociației în care aceasta cere abuziv aceste sume, atunci eu ca proprietar trebuie să mă supun tuturor deciziilor Asociației?
Sigur, va supuneti majoritatii, pai altfel cum?

dreamnight a scris:

în care aceasta cere abuziv aceste sume

Daca este abuziva sau nu asta constata instanta, daca o sesizati, dar pana atunci hotararea se aplica.
Ultima modificare: Duminică, 15 Februarie 2015
trandafir2, moderator
1. Nu inteleg sumele:
- ziceti ca sunteti actionat in instanta pentru:
Asociația cere obligarea la plata sumei de 1572,35 din care 2548,77 reprezintă datoriile aferente perioadei ianuarie 2014 - august 2014.

Asta ati vrut sa scrieti?

2. Poate aveti un Regulament intern cu privire la ceea ce dvs. numiti:
O practică cel puțin dubioasă pentru mine dacă nu ilegală o reprezintă colectarea sumelor pentru pierderile de apă (în sistem paușal), astfel încât dacă unul dintre proprietari uită sau nu poate depune citirea apometrelor în perioada 5-8 a lunii, acestuia i se calculează sume între 84,00 lei și 168 lei pentru apa caldă și între 55,05 lei și 110,10 lei pentru apa rece,..."

3.Cand dvs. vedeti pe lista de plata o suma asa de mare (de-a dreptul dubioasa), ce faceti? Sau mai bine-zis ce trebuia sa faceti?

4. Sigur, in procesul intentat trebuie sa va aparati cu argumentele pe care dvs. intelegeti sa le prezentati instantei, inclusiv sa cereti ce scrieti mai sus, adica refuzul categoric sa achitati ceea ce nu ati consumat. Depinde si de argumentele as. prop. Uitati des sa prezentati asociatiei consumul de apa ?
Ce inseamna in opinia dvs. o hotarare abuziva? La Adunarea Generala a membrilor ati fost prezent cand s-a votat o asemenea hotarare abuziva? Daca a fost abuziva, a mai fost cinva deranjat de aceasta?
Ultima modificare: Duminică, 15 Februarie 2015
Adam Grecu, utilizator
Ca proba puteti solicita proba cu inscrisuri si proba cu expertiza contabila pentru a lamuri si a se verifica daca sumele solicitate cu titlul respectiv sunt legal calculate si in conformitate situatia reala a consumurilor pe bloc si pentru apartamnetul dvs..

Alte discuții în legătură

Inspectarea apometrelor - cine? cum? cand? data post: luni, 2 noiembrie 2009, 02:12 daria7iulia daria7iulia Buna ziua. Referitor la acest subiect dezbatut cu ceva vreme in urma am si eu o intrebare. Sa va expun situatia mea. De 3 ani locuiesc cu chirie la bloc. ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza pretul apei reci? Fulg Fulg Suntem o asociatie de proprietari intr-un bloc cu numai 12 apartamente. Utilitati comune platim doar apa si gunoiul, restul (gazul, curentul) fiind contorizat ... (vezi toată discuția)
Consum apa pausal Anca07 Anca07 S-a hotarat in adun.generala sa se verifice contoarele de apa individuale montate acum 5 ani. Sunt 12 proprietari care nu vor sa le verifice si nici sa le ... (vezi toată discuția)