in functie de prevederile contractului puteti dovedi rezolutiunea acestuia. de asemenea numai dispozitiile cuprinse in conventia dintre parti pot edifica daca si cand era obligat patronul sa restituie arvuna
Va redactez intocmai cum apare in contract
Pretul se achita in urmatoarele transe:
se achita un avans de 2000 ron ce va fi scazut din valoarea totala a evenimentului
Restul de 31500 lei se vor achita in dimineata de dupa nunta
Apoi scrie:
Litigiile care se vor naste din prezentul contract, inclusiv cele referitoare la validitatea, interpretarea, executarea sau desfiintarea acestuia, vor fi solutionate pe cale amiabila.
Orice litigiu in legatura cu acest contrac, inclusiv cel referitor la incheierea, executarea sau desfasurarea lui, se va solutiona de instantele competente.
Azi am vorbit cu patronul, din nou, si mi-a spus ca mi-i va restitui pe cei 2000 lei daca va lua altcineva acea zi pe care eu aveam nunta...Daca nu, nu imi va inapoia arvuna si se gandeste la posibilitatea de a ma da in judecata pentru ca nu ii voi plati cei 31500 lei in dimineata de dupa nunta...Este posibil?
oricine poate formula cerere de chemare in judecata asta nu inseamna ca este si intemeiata. dvs trebuie sa faceti dovada desfiintarii contractului (care este clauza din ctr aferenta incetarii acestuia?). In masura in care el va depune cerere de chemare in judecata trebuie sa faca dovada prestarii serviciilor asumate prin ctr.
Contractul nu contine o astfel de clauza de aare ati spus dvs, doar ceea ce eu v-am scris mai sus, in rest contine datele mele, pretul unui meniu si cam atat. Se poate ca eu sa imi primesc arvuna inapoi din moment ce patronul doar a spus,nu mi-a dat niciun document in acest sens.. eu l-am anuntata cu atat de mult timp tocmai pentru a-si putea ocupa ziua, nu am avut intentia de a-l incurca...acum ma ameninta cu acea dare in judecata...eu m-am gandit sa ii fac reclamatie la Protectia consumatorului...dar, sincer imi este teama sa nu ia si alte represalii impotriva mea. E ceva in contract care il sustine atat de mult? el asta mi-a spus, ca acest contract e mai mult in favoarea lui decat a mea...
Mai mi-a spus ca nu se poate rezilia contractul, ca nu pot face nimic in acest sens, doar daca apar alte persoane care vor sa faca un contract in data aceea, eu trebuie sa vin cu 2 martori la restaurant si sa scriu o cerere sau o declaratie prin care sa cer aceasta reziliere...dar fara alte persoane care ar dori sa semneze un contract cu el nu pot face nimic pentru a demonstra ca eu am dosrit de atata timp sa reziliez acest contract. Este posibil sa nu fie o cale prin care sa pot realiza acest contract?
Interventie moderator: daca doriti sa adaugati la ultima postare, va rog sa folositi butonul "Editeaza", inlauntrul celor 30 de minute care permit acest lucru. Multumesc pentru intelegere.
Ca sa aveti si un inscris in cazul in care avansul nu va este restituit, trimiteti o instiintare catre societatea respectiva, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire.
In acest caz patronul, chiar daca nu va raspunde, nu mai poate sustine ca nu a fost anuntat, cu privire la rezilierea contractului. Discutiile telefonice nu va ajuta daca se ajunge la instanta, pe cand inscrisul respectiv, da.
Pentru a cuprinde si datele conversatiilor telefonice, formulati astfel: ca urmare a discutiilor telefonice din ....septembrie 2014 si 15 februarie 2015, va aduc la cunostinta si pe aceasta cale, ca doresc rezilierea contractului incheiat in data de...... si restituirea integrala a sumei de...lei, achitata in data de...ca si avans pentru evenimentul ce urma sa aiba loc in data de......Avand in vedere ca nu au fost efectuate cheltuieli cu evenimentul, intrucat mai sunt...luni pana la producerea acestuia, solicit restituirea avansului in termen de ...de la primirea prezentei instiintari. Pentru a stabili datele concrete (ora, unde, numerar sau in cont, etc) voi utiliza adresa de mail...........(si mail-urile pot constitui dovezi).