Buna ziua! Am si eu o problema si sper ca ma puteti ajuta cu un sfat! Anul trecut, in septembrie 2014, am semnat un contract cu un restaurant pentru sarbatorirea nuntii. Apoi, am auzit multe lucruri negative despre acel local si am decis sa reziliem contractul. Spre nefericirea mea, am primit si am urmat sfatul de a-l suna pe patron si de a ii spune ca ne-am despartit, ca nu mai facem nunta, ceea ce nu era adevarat, dar mi s-a spus ca doar asa voi avea posibilitatea de a mi se restitui suma data ca arvuna. Mentionez ca am anuntat patronul ca nu mai facem nunta la doar doua saptamani de la semnarea contractului si mi-a zis ca atunci cand va lua altcineva nunta in ziua aceea mi-i va da inapoi. Ca arvuna am dat 2000 lei. In contract nu scrie decat ca in caz de desfiintare a contractului, se va rezolva pe cale amiabila, iar mai jos, ca se va rezolva de catre instantele competente....si ca restul sumei se va plati a doua zi, dupa nunta...in decembrie, patronul a aflat ca eu semnasem cu alt restaurant si mi-a zis ca nu mai imi da niciun ban...si ca daca am noroc, nu ma va da in judecata a doua zi ca nu i-am achitat restul contractului in valoare de peste 30,000 lei.
Eu vreau sa va intreb daca e posibil sa ma reclame ca nu i-am platit acea suma enorma si daca nu se poate face ceva in sensul de a demonstra ca eu l-am anuntat ca vreau sa renunt la constract cu aproate 1 an inainte...Astept pareri si sfaturi, va multumesc anticipat!
Va multumesc enorm! Dar unde pot redacta aceasta scrisoare recomandata? In ceea ce priveste contractul, acesta ma avantajeaza sau nu? La ce ma pot astepta din partea acestei societati?
Cum unde redactati "scrisoarea"?. O scrieti acasa, o puneti in plic si apoi mergeti la oficiul postal, de unde o expediati prin recomandata cu confirmare de primire. Intrebati functionara de la ghiseu cum se procedeaza. Nu este complicat. O sa vi se dea un cartonas unde treceti datele destinatarului (numele societatii, denumirea restaurantului, strada, etc) si datele expeditorului, pentru a vi se intoarce confirmarea de primire.