avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Tamponare usoara, culpa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Tamponare usoara, culpa

Buna seara, azi am facut o nefacuta, si sunt oarecum nelamurit.
La iesirea de pe o straduta secundara, semnalizez dreapta, ma asigur stanga - liber, si ies 1 metru cu masina, in acest timp de pe contrasens PE BANDA MEA, ma loveste in plin un taximetrist "neatent" ce era antrenat intr-o discutie telefonica.
I-am dat copii de pe asigurare, permis, convins ca este vina mea, urmand ca maine sa completam acel formular de intelegere amiabila.
Totusi dupa cateva discutii cu niste prieteni ... am ramas putin in dubii si sper sa ma lamureasca cineva:
Este vina mea sau ba ?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:45, 15 Februarie 2015
Daca nu era linie continua acolo (pentru celalalt participant), atunci dvs. trebuia sa va asigurati stanga /dreapta, nu? Nu aveati stop, sau cedeaza trecerea? Ce se face la intalnirea cu astfel de indicatoare? Verificati codul rutier.
Nici stop, nici cedeaza trecerea, lipsa marcaj .....
Lipsa marcaj (lipsa interdictie pentru el) + prioritate de dreapta (data de dvs.) ... ati comis-o.
Multumesc pentru lamurire, asa stiam si eu, nu incercam sa gasesc o portita legislativa, doar ca m-am lasat bagat in ceata de niste "cunoscatori" :)
Daca faceti procedura amiabila nu aveti nicio problema, si asta e, data viitoare sunteti atent, bine ca nu a fost mai rau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neacordare prioritate pellyx31 pellyx31 Buna ziua, daca eu circul pe banda 2 si in intersectie am semnul cedeaza trecerea si din dreapta de pe drumul cu prioritate vine o masina care intra pe banda 1 ... (vezi toată discuția)
Accident masina (depasire) Robertrobi Robertrobi Buna seara as dori sa va cer o parere,astazi am avut parte de un eveniment rutier, Mergeam linistit cu 60 km in fata mea era un taximetrist mergea incet pe ... (vezi toată discuția)
Accident cu vatamare (parte vatamata) TGU TGU Va salut in primul rand ... la sfarsitul lui mai am avut un accident in urma caruia am fost diagnosticat cu fractura clavicula + disfunctie ... (vezi toată discuția)