Vecinul meu are defectiuni la scurgerile de la baie si wc si cred ca spala cu galeata gresia, ori scapa furtunul la masina de spalat si ma inunda, tavanul si peretele cu gresie dar si acelasi perete pe fata de la dormitor. Pentru ca stiam ca nu deschide usa, sotia mea impreuna cu instalatorul au verificat in doua randuri instalatia la toti vecini de pe coloana si au intrat si la cel in cauza. Instalatorul a aratat care este situatia ca au defectiune dar raspunsul a fost – nu este de la noi. Am luat presedintele asiciatiei de locatari si am mers seara dup ace am verificat iarasi intreaga coloana deranjand vecini ca sa avem argumente proaspete. A refuzat sa deschida usa. Vecini in cauza au 0 la intretinere dar iarna locuiesc mai tot timpul aici dovada si inundatiile ce le genereaza.
L-am intalnit pe scari i-am explicat situatia, si l-am rugat sa isi repare instalatia. Raspunsul? Nu este de la mine, am asigurare, nu ma intereseaza…. Cred ca imi sugereaza sa-l dau in judecata, nu? De necrezut. Asigurare am si eu in urma unui imprumut. A lui asigurarea o fi acoperitoare pentru asa ceva? Adica neglijenta, rea vointa. Nu cred.
Ba a mai si amenintat ca ma reclama la servici, la politie, ca sotia mea a intrat cu forta in apartamentul lui si incerc si eu, ca ma reclama la primarie ca am un balcon facut in 2001 sa vada daca am autorizatie ca trebuie demolat……
Nu imi vine sa cred ca nu pot rezolva situatia in mod amiabil.
Ce solutii exista? Ce este mai avantajos pentru mine?
1.Sa il dau in judecata?
2. Sa anunt societatea mea de asigurari?
3. Si una si alta?
4. Alta solutie?
Daca si dvs detineti asigurarea locuintei care sa acopere inclusiv cazurile de inundatii,nu mai desfasurati demersuri la vecin,chemati asiguratorul care va deschide dosar de dauna,va constata prejudiciile si in limitele asigurarii va va despagubi,urmand sa recupereze prejudiciul de la vecin prin actiune in regres
2) Asigurarile ,de cate ori e necesar - daca contractul de asigurare cuprinde aceasta (inundatii) . Nu va priveste daca asigurarea lui acopera sau nu asa ceva ,daca are ,daca e incheiata cu societaea x sau y ;socitatea la care sunteti asigurat se va ocupa de aceste amanunte - de aceea ati platit o asigurare in caz de sa, dormiti linistit .
Cat despre posibilile parti ilegale ,puteti incepe obtinerea avizelor pt ele .