avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de ingrijire copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de ingrijire copil

Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarea problema: avem un angajat care a fost in CCC (este barbat) pana la data de 19.04.2014, acum a nasut sotia al 2-lea copil pe 08.02.2015. Mentionez ca nu are 12 luni lucrate efectiv.
Cum se procedeaza? Beneficiaza de indemnizatie? Daca da ce trebue trecut in adeverinta, in luna care a fost in concediu cu primul copil, respectiv martie 2014?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cristinasova , utilizator 06:47, 17 Februarie 2015
1. Beneficiaza de CCC2 daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna ansterii) a avut venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau eprioade asimilate (somaj indemnizat, indemnizatie pentru CCC1, concedii medicale etc.).

2. - Daca al doilea copil s-a nascut in februarie 2015 cele 12 luni eligibile sunt martie 2014 - februarie 2015.
- In aceste 12 luni intra martie si aprilie 2014 cand a beneficiat de indemnizatie pentru CCC1 si apoi restul are venituri din salarii.

3. - In adeverinta de venituri ii treceti numai veniturile din salarii pe perioada 20.04.2014 si pana pe 08.02.2015.
- Pentru perioada 01.03.2014 - 19.04.2014 solicita o adeverinta de la AJPIS cu veniturile din indemnizatia pentru CCC1.

4. Asadar poate beneficia de CCC2.
Va multumesc mult!!! O zi frumoasa va doresc!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc beuskiss beuskiss In septembrie 2014 am revenit la serviciu din CCC. acum astept inca un copil. data probabila a nasterii este aprilie. Pot beneficia de indemnizatie crestere ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie al doilea copil Patience Patience Buna ziua, In momentul de fata sunt in CCC, care se va termina in 6 februarie 2015. Sunt insarcinata cu al dopilea copil si al vrea sa stiu cum se va ... (vezi toată discuția)
Calcul cic al 2-lea copil carmenlazar carmenlazar Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Am un copil care in 16.07.2015 va implini 2 ani. M-am intors la serviciu in 12.06.2015. Urmeaza sa nasc al ... (vezi toată discuția)