avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Punere in executare hotarare pronuntata intr-un stat ...
Discuție deschisă în Executare silită

Punere in executare hotarare pronuntata intr-un stat membru

Buna ziua,
am urmatoarea intrebare:
pentru punerea in executare a unei hotarari judecatoresti pronuntate in materia dreptului civil - faliment, prin care o persoana a fost obligata la plata unor sume de bani, este necesara parcurgerea etapei de recunoastere si investirii cu formula executorie ? sau executorul judecatoresc prin incheiere poate admite cererea de incuviintare a executarii silite in baza copiei traduse si apostilate a hotararii ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 15:29, 16 Februarie 2015
Este necesara parcurgerea etapei de recunoastere si investire cu formula executorie.
Este un ,,apanaj" al justitiei din fiecare stat sa cenzureze hotararile date de justitia altui stat, tine de atributele care definesc suveranitatea unui stat.
Ultima modificare: Luni, 16 Februarie 2015
DlGoe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Învestirea cu formulà executorie a hotararii judecatoresti ContSters158160 ContSters158160 Si in cazul unei hotarari judecatoresti in cadrul unui conflict de munca este necesar acest proces de investire cu formula executorie a hotararii ... (vezi toată discuția)
Toate actele autentice sunt titluri executorii? ContSters61634 ContSters61634 Spre deosebire de codul de procedura civila (conform art. 374), inca in vigoare potrivit caruia un act poate fi executat dacă este învestit cu formula ... (vezi toată discuția)
Investire cu formula executorie cornel-victor cornel-victor In baza unei hotarari irevocabile am obtinut investire cu titlu executoriu. In acelasi timp aceasta hotarare irevocabila a fost atacata cu contestatie in ... (vezi toată discuția)