avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Varsta standard comisia de expertiza medicala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Varsta standard comisia de expertiza medicala

Buna ziua
Va rog sa ma ajutati,pana la ce varsta trebuie sa se prezinte la comisia de experiza medicala la pensia de boala?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:41, 17 Februarie 2015
Precizati:
Sex,luna si anul si nasterii si total stagiu de cotizare din ultima decizie.
Persoana beneficiara de pensie de boala poate fi data ca nerevizuibil medical cu max. 5 ani inaintea varstei standard de pensionare daca are un stagiu complet de cotizare.
Ultima modificare: Luni, 16 Februarie 2015
Gabi50, utilizator
Din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice:

Art. 79
(1) Nu mai sunt supusi revizuirii medicale pensionarii de invaliditate care:
a) prezinta invaliditati care afecteaza ireversibil capacitatea de munca;
b) au implinit varstele standard de pensionare prevazute de prezenta lege;
c) au varsta mai mica cu pana la 5 ani fata de varsta standard de pensionare si au realizat stagiile complete de cotizare, conform prezentei legi.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la pensie de limita de varsta mariaindre mariaindre Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca sotul meu in virsta de 61 ani(25.01.1954) in prezent in pensie de boala are posibilitatea de a beneficia de nerevizuire la ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate cristiana59 cristiana59 Sunt nascuta in octombrie 1959 si am lucrat fara intrerupere din noiembrie 1982 pana in martie 2015,cand am fost pensionata medical ,cu termen de revizuire ... (vezi toată discuția)
Pensionar de invaliditate gradul 3; nerevizuibil dani3445 dani3445 Buna,am si eu o intrebare ,va rog,sint pensionar pe caz de boala de 14 ani ,Am 40 de ani,Avind in vedere ca boala pe care o am e netratabila,nu pot sa ma ... (vezi toată discuția)