avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Folosire cont bancar PJ in interes personal
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Folosire cont bancar PJ in interes personal

As dori sa stiu, din punct de vedere legal, cum pot justifica in contabilitate niste sume de bani transferate in contul firmei.
Stiu ca pot folosi contul personal in interesul firmei, dar este valabil si vice-versa ?

Mai concret: periodic (o data pe saptamana) incasez in contul bancar al firmei niste sume de bani. Aceste incasari sunt strict personale (normal ar fi trebuit sa ii incasez in contul meu personal, dar din anumite motive nu se poate). Sumele respective as dori sa le consider creditare firma din partea mea, sau sa le retrag.

Orice idee este bine venita.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: radumuresan , utilizator 22:19, 16 Februarie 2015
Perfect legal nu se poate, insa niste manevre trase de par la limita interpretarii legalitatii se mai fac (dar nu este recomandabil, mai ales ca din ce spuneti la dvs. exista o periodicitate).
Eu consider ca sunt sume necuvenite. Daca nu le transferati inapoi in contul de unde au fost platite ar trebui sa le considerati venituri impozabile. Altfel toti ar spala bani prin conturile firmelor.

Ultima modificare: Luni, 16 Februarie 2015
radumuresan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata online cu cardul a cotelor de intretinere mihaipascu mihaipascu As dori sa va intreb, pe cei mai avizati, ce parere aveti de plata intretinerii cu cardul pe diverse siteuri ale unor firme sau programe de contabilitate. ... (vezi toată discuția)
Contabilitate log_in log_in Din greșeală am transferat din contul payoneer o suma în contul de firma,în loc sa o transfer în contul personal. Firma este în proces de închidere, am ... (vezi toată discuția)
Afacere legala sau inselatorie? bulinutzamica bulinutzamica Buna ziua! Am si eu o intrebare...am primit recent un mail prin care se cerea colaborearea cu o firma din Luxembourg..practic ce trebuie sa fac eu este sa scot ... (vezi toată discuția)