avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... afacere legala sau inselatorie?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

afacere legala sau inselatorie?

Buna ziua! Am si eu o intrebare...am primit recent un mail prin care se cerea colaborearea cu o firma din Luxembourg..practic ce trebuie sa fac eu este sa scot de pe contul meu niste bani pe care ei au spus ca ii vor depune colaboratorii si clientii lor , si sa-i trimit mai departe prin MG si WU...am citit pe un blog cum ca este o inselatorie, insa nu as avea ce pierde in cazul in care intr-adevar ei ar pune banii pe card...eu ii scot si ii trmit mai daparte, oprind un comision pentru mine.
Intrebarea este daca este posibil sa fie ceva ilegal si sa aibe consecinte pentru mine?
Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 2 Februarie 2012
trope_doi, utilizator
Cel mai recent răspuns: bulinutzamica , utilizator 23:13, 27 Ianuarie 2012
Inteleg ca nu aveti nici o legatura cu firma din Luxemburg si totusi vi s-au solicitat numarul contului bancar si alte informatii personale. Si mie imi pare a fi o insalatorie. Cine are incredere in Dvs, astfel incat sa va vireze o suma de bani in ideea ca Dvs. veti fi de buna incredere si o veti vira prin MG sau WU mai departe. Suna ca o spalare de bani.... se tot transfera banii dintr-un cont in altul, pana se pierde traseul lor.
In primul rand transferurile externe (incasari si plati) din conturile bancare se raporteaza, daca au o anumita valoare si s-ar putea va fiti obligat sa dati niste explicatii.
Legal ar fi daca aveti un contract, o dovada a acelor bani.
Mai ganditi-va...
ei mi-au trimis un "contract" pe care eu trebuia sa-l semnez, apoi sa-l scanez si sa-l trimit inapoi pe mail bineinteles..la spalare de bani ma gandeam si eu...multumesc mult pt raspuns....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu stiu in cine sa mai am incredere... posibila teapa cu imprumut din alta tara ANGELARODICA ANGELARODICA Am solicitat un imprumut de la cineva din alta tara. Mi-a spus că pentru notar plăteşte dânsul. Mi-a trimis contractul semnat şi copia paşaportului. ... (vezi toată discuția)
Am și eu o problema și cer părerea voastră că nu știu ce ... KyryKiri KyryKiri Am și eu o problema și cer părerea voastră că nu știu ce să fac,lucrez cu o firma de investiții folosesc revolutul pentru tranzacții( persoanele care ... (vezi toată discuția)
Fraude pe net Cristiano43 Cristiano43 Stimati Domni si Doamne..astazi am fost TILHARIT PUR si SIMPLU de catre o persoana din tara(mi-a zis k este din sibiu) prin intermediul WESTERN UNION....a ... (vezi toată discuția)