avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cartea de munca

Lucrez la o firma de 1 an si jumatate cu contract de munca, inregistrat la ITM Bucuresti, dar nici pana in acest moment cei de la personal nu mi-au facut carte de munca. Am patit acelasi lucru si la vechiul job. Cei de la firma actuala imi spun ca nu se mai elibereaza carnete de munca. M-am interesat la ITM Calarasi si mi-au spus ca nu este adevarat. Pana la urma se mai fac carnete de munca sau nu??
Daca da, care sunt pasii care trebuiesc facuti de firma angajatoare pentru a deschide un carnet de munca unui angajat? Pot sa ma duc si personal la ITM pentru a depunde o cerere de carnet de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:32, 15 Iunie 2009
:offtopic:
Valeriu , motivul este altul pentru ce se tot amana scoaterea carnetelor de munca ... acel comision de care faci referire , iti pot spune ca numai o parte din el ajunge la ITM-uri .... daca ar fi ca procentul de incasare sa fie de 100% atunci :thumbup:

katze,
In Bucuresti, se gasesc carnete de munca ... puteti depune o sesizare la ITM daca angajatorul refuza sa va intocmeasca carnet de munca. Acesta poate fi achizitionat de la Directia de Munca cu sediul in Pta Amzei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carnet de munca toto_m toto_m Buna ziua, Lucrez de 1 an si 2 luni si nu am inca carnet de munca.Intrebarea mea este : angajatorul are obligatia sa imi faca? Si spre exemplu daca plec in ... (vezi toată discuția)
Carte de munca eujad eujad stiti cumva cat costa o carte de munca? (vezi toată discuția)
Perdere carte de munca paulgabi paulgabi In urma cu un an am fost angajat la o firma privata multinationala si am lucrat doar 3 luni dupa care am lichidat la cerere.Dupa lichidare la aproximativ 2 ... (vezi toată discuția)