Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o mica problemuta. Lucrez la o firma de proiectare in constructii si as vrea sa stiu ce sporuri sau bonusuri as pute primi. Stau 8 ore in fata calculatorului si din ce am mai citit pe forum am vazut un spor de calculator sau ceva de genul acesta. In ce consta asta si ce valoare minima/maxima poate avea acest spor sau altele care le-as putea primi din punct de vedere contabilicesc si din punct de vedere juridic.
Ma intereseaza mai exact care ar fi acele sporuri sau bonusuri cu denumire, valoare si specificatii pe parte juridica si contabiliceasca. Toate c.i.m.-urile din societate urmeaza sa fie modificate in functie de munce prestata de fiecare in parte. De aceea am nevoie de o lista de sporuri sau bonusuri care ar pute fi acordate unui angajat. De ex.: spor de fidelitate (valoare min-max care poate fi acordata si in ce conditii stabilite de lege); spor de de calculator (valoare min-max care poate fi acordata si in ce conditii stabilite de lege); spor de confidentialitate (valoare min-max care poate fi acordata si in ce conditii stabilite de lege); s.a.m.d.
Va multumesc anticipat!
- procentul sporului de vechime variaza in funcţie de urmatoarele transe de vechime:
5% - intre 3 - 5 ani vechime in munca
10% - intre 5 - 10 ani vechime in munca
15% - intre 10- 15 ani vechime in munca
20% - intre 15- 20 ani vechime in munca 20%
25% - peste 20 ani vechime in munca
- spor pentru conditii deosebite de munca, grele, periculoase sau penibile, 10% din salariul de baza;
- spor pentru conditii nocive de munca, 10% din salariul;
- spor de 100 % din salariul de baza pentru orele suplimentare si pentru orele lucrate in zilele libere si in zilele de sarbatori legale ce nu au fost compensate corespunzator cu ore libere platite
- spor pentru lucrul in timpul noptii de 25%;
- spor confidenţialitate în procent de maxim 25 % din salariul de bază;
- spor de calculator 10%;
etc.
Spor de vechime
dana_d
Buna ziua. Ma puteti ajuta va rog ?
Exista vreo reglementare legata de sporul de vechime pentru angajati ? Imi puteti spune unde pot citi mai multe ... (vezi toată discuția)