avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere-penalizari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere-penalizari

Lucrez in comert, mi-am luat concediu de odihna 15 zile lucratoare iar pentru ca vreau sa-mi mai iau inca o saptamana concediu medical am fost amenintata cu concedierea. Se poate face acest lucru? Au intr-adevar nevoie de personal, dar nu pot sa merg sub nici o forma in acea saptamana la serviciu. Mi s-a spus ca voi primi si o penalizare daca indraznesc sa fac acest lucru. Se poate sa primesc penalizare pentru ca mi-am prelungit concediul ? Care ar putea fi aceasta penaliare?
In cazul in care seful striga mereu, am dreptul sa-i spun sa nu mai urle? Poate sa-mi dea o sanctiune disciplinara pentru ca i-am zis sa coboare tonul? Adica sa ma faca in toate felurile si eu sa nu zic nimic?
In cazul unei penalizari, se va specifica acest lucru in cartea de munca in momentul in care voi pleca? Se pot scrie in cartea de munca motivele pentru care plec? Mi-e frica sa nu-mi treaca ceva in cartea de munca si sa am probleme in viitor.
Multumesc,
Daniela
Ultima modificare: Luni, 15 Iunie 2009
nortia, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:55, 15 Iunie 2009
Nu are in niciun fel cum sa va lezeze drepturile cuvenite atata timp cat sunteti in concediu medical.
Daca aveti nevoie de acel concediu medical , nu vad de ce sa va concedieze....In plus angajatorul nu poate sa faca incetarea contractului de munca daca sa se afla in concediu medical. Nu se poate acorda sanctiune ca ati avut probleme din punct de vedere medical.Daca o sa va faca probleme si o sa va ameninte in continuare , aveti posibilitatea sa faceti o sesizare la ITM.
In carnetul de munca nu se scriu sanctiunile ci numai incheierea, executarea, modificarea si incetarea contractului individual de munca. Nu veti avea de suferit in viitor pentru inregistrarile din carnetul de munca.
Indiferent de motivul pentru care ai plecat, in contractul de munca se trece acelasi lucru?
1. In contractul de munca nu se mai trece nimic.
2. La incetarea contractului de munca se trece in carnetul de munca articolul din Codul muncii in baza caruia a incetat acesta.

Alte discuții în legătură

Programul de munca in perioada de preaviz razvanbar razvanbar exsita reglementari care prevad un program de munca redus in perioada de preaviz a demisiei????????? (vezi toată discuția)
Incetare contract munca  Daca imi depun demisia, si apoi mi se da conceidu medical, mai trebuie sa asigur dupa medical, preavizul? Dar in cazul in care am semna incetarea contractului ... (vezi toată discuția)
Lichidarea la zi geo172 geo172 MOMENTAN LUCREZ INTR-O FABRICA,MUNCITOR NECALIFICAT.SUNT ANUL TREI LA TURISM SI RECENT MI-AM GASIT UN POST DE RECEPTIONER LA UN HOTEL,DOMENIUL MEU.PESTE DOUA ... (vezi toată discuția)