avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune

Buna seara! Unei persoane i-a fost promis prin email/SMS ca i se va da in mod "gratuit" un telefon nou cu conditia ca persoana respectiva sa achitizioneze un produs electronic dintr-un magazin (cu posibilitatea de returnare). Dupa ce a achizitionat acel produs, telefonul i-a fost dat dar nu era asa cum a fost prezentat (nou) ci folosit si care nu functiona. Se poate pune problema de inselaciune sau o paguba adusa persoanei respective ? Va multumesc!
Sesizati ANPC-ul.
Nu se poate pune problema de inselaciune, ci este o cauza civila de nerespectare promisiune, oferta facuta si acceptata.
Si in acest caz ce se poate considera a fi daca nu este inselaciune ? Mai exact exista o anumita infractiune definita de codul penal pentru asa ceva sau e doar strict o cauza civila ? Se pot recupera ceva bani de la persoana care a facut promisiunea ?
Stimate domn, v-am recomandat sa reclamati la ANPC, este vorba de practica comerciala incorecta, au fost incalcate prevederile Legii 363/2007.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare fapta in lege geoJgeo geoJgeo Buna ziua, As dori sa stiu la ce lege se incadreaza urmatoarea situatie. In cazul in care un magazin dupa achizitia unor produse in valoare de X lei promite ... (vezi toată discuția)
Acordul verbal - mod de a incheia un contract? Lolescu Lolescu Buna ziua, Beneficiez de serviciul de Internet (pachetul router + telefon fix) ale unei firme de telefonie mobila. Am vrut sa renunt la el pentru ca nu sunt ... (vezi toată discuția)
Escrocherie telefonica (www.la24.ro) - sesizare anpc KiralyOtto KiralyOtto Va salut, Am sa va povestesc o intamplare pe scurt. Am fost contactat telefonic de catre o persoana care m-a intrebat daca am anunturi postate pe \"olx\" sau ... (vezi toată discuția)