avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Escrocherie Telefonica (www.la24.ro) - Sesizare ANPC
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Escrocherie Telefonica (www.la24.ro) - Sesizare ANPC

Va salut,
Am sa va povestesc o intamplare pe scurt.
Am fost contactat telefonic de catre o persoana care m-a intrebat daca am anunturi postate pe "olx" sau "publi24". Cum, foarte multa lume are anunturi pe aceste site-uri, raspunsul meu a fost afirmativ. Dupa acest lucru, persoana sa prezentat ca fiind din partea site-ului www.la24.ro si fiindca promoveaza site-ul, ofera un card de fidelitate de 670 lei pe care il pot folosi FARA nici o restrictie. Am intrebat de minim 3 ori daca, sunt conditii "ascunse" in folosirea cardului, raspunsul a fost NU doar sa cumpar de la magazinele cu care au contract, acestea find enumarate de catre ea (erau minim 15 magazine online cunoscute).
Curierul a trebuit sa il platesc eu, lucru pe care l-am acceptat. (25.70 RON)

Dupa ce am platit transportul si am deschis plicul, am constatat ca, defapt am fost victima unei escrocherii si ca, defapt nu este nimica adevarat din ce mi-a spus persoana la telefon.
In aceeasi zi am facut sesizare la ANPC povestind detaliat toata intamplarea. Dupa aproximativ 2 saptamani se pare ca, cei de la ANPC au dat de celebrul site www.la24.ro si persoana ma sunat din nou, cerandu-mi o adresa unde sa imi trimita banii. Mentionez ca, in sesizarea de la ANPC am cerut de 2x suma pe care am platit-o pe transport, adica 25.70*2=51.40 RON.
Din cauza ca, am fost la servici si nu am putut vorbi mult timp la telefon, i-am cerut persoanei care ma sunat sa imi trimita solicitarea pe email.
Nici pana in ziua de astazi nu am primit nimica pe email si nici nu am fost re-sunat, dar dupa cele intamplate, in 3 zile am primit prin mandat postal 50 RON de la firma de curierat.

Mi sa parut foarte ciudat sa primesc banii de la firma de curierat (pe mandat era trecut la expeditor firma de curierat) si nu de la www.la24.ro de la care am cerut.
In momentul cand am primit plicul pe AWB la expeditor era trecut www.la24.ro si nu numele firmei de curierat. Pe langa toata astea bonul pe care l-am primit de la curier, pentru plata transportului a fost emis la ora 07:34 iar eu am platit si am ajuns in posesia coletului/cardului dupa ora 14 (aproximativ), findca pana la ora 13 am fost la servici.

Am facut din nou sesizare pe site-ul www.la24.ro si totodata la ANPC cerand diferenta sumei de 1.40 RON pe care am cerut-o initial prin sesizarea mentionata mai sus si in plus de astea am cerut informatii si in legatura cu bonul emis la ora 07:34.

Pentru nelamuriri va mai pot da detalii in cazul in care am omis cate ceva :)

Intrebarile mele ar fi:
1. In cazul in care nu primesc suma completa solicitata prin sesizare ANPC ce as putea face mai departe!?
2. Ce despagubiri as putea cere pentru inselatoria facuta de site-ul www.la24.ro in parteneriat cu firma de curier !?

Va multumesc anticipat pentru sfaturi/raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: KiralyOtto , utilizator 14:21, 11 Decembrie 2016
Parfumurile sunt noi, sigiliate, turcesti de o calitate foarte buna.

Un citat din conditiile de utilizare ale site-ului in cauza!

Spune-ti merci ca v-au trimis banii retur, cu 1,40 lei mergeti la o biserica si cumparati lumanari sa le aprindeti pentru ca v-au trimis si aia 50 de lei!
Retineti, nu tot ce zboara prin telefon se si mananca iar ce este promis gratuit nu este gratuit!
1. pe ce criterii ati solicitat respectiva suma ?
2. despagubire - Sumă ce urmează a fi plătită unei persoane pentru repararea prejudiciului ce i-a fost cauzat printr-o infracțiune; dezdăunare, daună, compensație.
Asa ca cereti o suma de care ati fost pagubit, pe care o puteti proba, nu puteti cere mai mult decat paguba suferita.
Au fost constatate de catre ANPC mai multe nereguri.
Pentru a renunta la sesizare si a remedia problema pe cale amiabila am cerut de 2x suma platita pe transport inapoi. Conditia a fost ca sa RENUNT la sesizare pe care am facut-o la ANPC doar ca, nu am primit suma completa ci doar 50 RON in loc de 51.40 RON specificand din nou in sesizare ca, nu doresc sa renunt din motivul mentionat mai sus.

Spune-ti merci ca v-au trimis banii retur, cu 1,40 lei mergeti la o biserica si cumparati lumanari sa le aprindeti pentru ca v-au trimis si aia 50 de lei!
Retineti, nu tot ce zboara prin telefon se si mananca iar ce este promis gratuit nu este gratuit!


Nu prea inteleg legatura cu ce am scris/intrebat eu.

Daca nu ar fi acceptat propunerea mea, nu renuntam la sesizare si plateau amenda. Nici macar nu sa pus nici o secunda problema "neplatii".
Fara nici o problema au acceptat propunerea mea, doar ca, nu au trimis suma completa.
Daca ceva este promis GRATUIT si nu se ofera GRATUIT (sunt conditii ascunse sau etc) din aceasta cauza exista ANPC........ Deci? Nu inteleg interventia...
Ultima modificare: Joi, 21 Iulie 2016
KiralyOtto, utilizator
1. pe ce criterii ati solicitat respectiva suma ?
2. despagubire - Sumă ce urmează a fi plătită unei persoane pentru repararea prejudiciului ce i-a fost cauzat printr-o infracțiune; dezdăunare, daună, compensație.
Asa ca cereti o suma de care ati fost pagubit, pe care o puteti proba, nu puteti cere mai mult decat paguba suferita.


1.Insalatorie,dezinformare,conditii si clauze mentionate ne-respectate etc..
2.Eu zic ca, motivele mai sus enumerat sunt destul de intemeiate si se incadreaza in "infractiune"

Am lucrat in vanzari la o companie destul de mare si m-am intalnit de N ori cu situatii si cazuri ANPC. Pe langa asta o buna perioada de timp m-am ocupat de rezolvarea sesizarilor ANPC.
Au fost situatii castigate de clienti in care a fost invocat faptul ca la achizitionare clientul nu a fost informat de unele aspecte ca de exemplu sa omis amintirea faptului ca, o pereche de pantofi nu se spala in masina de spalat.
Lucru care este imposibil de demonstrat de client sau de compania de vanzari deoarece nu se INREGISTREAZA convorbirea "face-to-face".

Nu vad de ce am nevoie de "noroc" pentru a imi recupera banii pe ceva ce am platit si nu mi s-a oferit...
Asta este ideea, si din acest motiv am si pus intrebarea, daca se poate face ceva mai departe?

Multumesc!
Ok,
Deci.... Pana la urma s-a rezolvat. Am facut din nou sesizare la ANPC. Am atasat toate actele,chitantele care le-am avut si am vorbit telefonul cu "inspectorul" ANPC.
Ce-i in pricina mi-au transferat in CONT diferenta de bani (cei 1.4RON) si am decis sa renunt la sesizarea facuta cu mentiune ca, sa rezolvat pe cale amiabila.

Cu toate ca nu am aflat raspunsul dorit de pe forum, in cazul in care sunt si alte persoane in situatia asta, va rog sa procedati la fel! In cazul in care aveti nevoie de mai multe informatii, sesizariile ce le-ma facut si detalii cu toata procedura, va rog sa nu ezitati sa imi scrieti in privat.

Iar...pentru cei care sustin ca, cei care sunt sa ii zicem "victime" nu pot avea castig de cauza, va rog sa citeasca detaliat ce am scris si sa evite comentariile "siropoase" pe care le-am primit si au fost STERSE de moderatori.

Pe scrut... am platit 25.70RON transport, pentru un card de fidelitate care nu corespundea cu "termenii si conditiile" de utilizare pe care le-am primit telefonic cu cele de pe site si au fost si informatii in minus. In urma sesizarii facute la ANPC am cerut 51.40RON adica de 2x suma platita.
Rezultatul = sesizarea a fost castigata si suma primita.
Va multumesc!
:beer:

Alte discuții în legătură

Recomandata pierduta mosu1907 mosu1907 Buna ziua. In data de 29.03 ac am trimis din orasul x spre orasul y o scrisoare cu comfirmare de primire prin Posta Romana. In data de 12.07 destinatarul nu a ... (vezi toată discuția)
Furnizare produs gresit la comanda pe site tanarobot tanarobot Buna ziua, Pe 30.10.2022 am facut o comanda pe un site, lenjerii pat. Am primit comanda dar am constatat ca mi-au fost expediate alte produse. Am incercat sa ... (vezi toată discuția)
Escrocherie online henrichro henrichro Buna ziua, Recent am fost victima unei escrocherii online, fiind pagubit cu o suma de bani. Pe un site online, care este folosit in scop de frauda, se ... (vezi toată discuția)