avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Recomandata pierduta
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Recomandata pierduta

Buna ziua. In data de 29.03 ac am trimis din orasul x spre orasul y o scrisoare cu comfirmare de primire prin Posta Romana. In data de 12.07 destinatarul nu a primit scrisoarea si am mers la oficiul postal sa ma interesez de scrisoarea respectiva.D.na Diriginte trimite prin e.mail o solic catre O.P. al orasului y si ramane sa ma sune cand va primi raspuns de la dumnealor. In data de 19.07 mi se comunica telefonic ca in orasul y nu a ajuns scrisoarea respectiva si ca nu se stie unde este iar daca am apreciam ca in continutul acelui plic este ceva important trebuia sa o trimit prin nu stiu ce serviciu prin care puteam sa o urmaresc pana ajunge la destinatie.
Ce pot face pentru a recupera acel plic, trecand peste faptul ca imi era util ca acesta sa ajunga la destinatie intr.un anumit timp?
Cel mai recent răspuns: KiralyOtto , utilizator 21:10, 25 Iulie 2016
Buna ziua,

Daca aveti in scris raspunsul primit de la OP atunci:
Daca mai aveti "AWB"-ul sau orice act primit de la OP de unde a-ti expediat acel plic, atunci puteti incerca ANPC deoarece nu au fost indeplinite (nu a-ti beneficiat) serviciile pentru care a-ti platit.
Pentru asta, aveti nevoie de un act care sa dovedeasca faptul ca a-ti platit serviciul si ca, a-ti expediat acel plic de la OP.
Dupa acesta, cei de la OP trebuie sa deie explicatii la ANPC.

In cazul in care nu aveti nimica scris de la OP, incercati sa otineti cat mai multe dovezi.
Daca acel plic nu a fost trimis cu "asigurare colet" adica, nu a fost asigurat in caz de deteriorare,pierdere,furt etc... atunci puteti obtine de la ANPC banii pe serviciul platit (puteti incerca sa cere-ti ceva despagubiri, eu am cerut de 2x suma transportului intr-un caz aproape identic).

Daca se poate face ceva in instanta?! doar un avocat va poate ajuta/raspunde in privinta asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Escrocherie telefonica (www.la24.ro) - sesizare anpc KiralyOtto KiralyOtto Va salut, Am sa va povestesc o intamplare pe scurt. Am fost contactat telefonic de catre o persoana care m-a intrebat daca am anunturi postate pe \"olx\" sau ... (vezi toată discuția)
Colet ajuns la destinatie tarziu, deteriorat si incomplet! pusyka11 pusyka11 As dori sa stiu ce pot face in urmatoarea situatie: Pe data de 21 decembrie am depus printr-o firma de transport international 3 colete cu destinatia ... (vezi toată discuția)
Awb-uri de la firmele de cureierat in original pentru recuperare creante dan.dan dan.dan Am o problema in sensul ca juristul nostru imicere awb-urile plicurilor in care am trimis notificarile de plata (acele notificari in care incercam pe cale ... (vezi toată discuția)