avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorie la banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorie la banca

Am o problema . Am o rata la raifaisenbank si mi-am pierdut locul de munca . Acolo unde lucram de 3 ani nu sa mai putut . Acum sunt cu cateva rate in urma restanta . Ei ma tot suna si imi spun sa trimita dosarul mai departe .executare silita etc. Eu nu am nimic pe numele meu . Casa ,masina etc. nici macar un tv din casa nu e luat pe numele meu . Problema pe care vreau sa o rezolv este daca am vreo posibilitate sa pot obtine o amanare a ratelor pe o perioada te timp de cateva luni . Mai concret pana prin august anul acesta si as avea posibilitatea sa achit toata datoria nu doar ratele restanta . Dar nu stiu ce trbuie sa fac unde trebuie sa merg la ce ma pot astepta . Chiar as avea nevoie de ajutor cu ceva sfaturi . Va multumesc ptr. eventuale sfaturi ,ajutor
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 12:46, 17 Februarie 2015
Cornel12345 a scris:

Problema pe care vreau sa o rezolv este daca am vreo posibilitate sa pot obtine o amanare a ratelor pe o perioada te timp de cateva luni .

Mergeti la banca si faceti o intelegere cu ei, alta solutie nu prea exista (ar fi mediatorii bancari, insa nu cred ca sunt functionali).
Dar ce pot pati in cazul in care nu reusesc sa ajung la un acord comun cu banca sa pot amana plata ratelor ,tinand cont de faptul ca nu am nimic pe numele meu si se ajunge la executare silita
Cornel12345 a scris:

Dar ce pot pati

Daca nu aveti bani, bunuri, drepturi de incasat, etc, nu patiti nimic altceva (este o actiune civila, nu penala, iar inchisoarea datornicilor s-a desfiintat de la 1864).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate face o executare a bunurilor in cazul unui credit de nevoi personale neachitat? olly_olly31 olly_olly31 In 2008 am solicitat un credit de nevoi personale undeva la 20000 euro.Nu am reusit sa platesc de mult timp ratele asa ca in prezent restanta este f mare.In ... (vezi toată discuția)
Dupa cat timp incepe executarea silita? robo21d robo21d Buna ziua! Am o restanta la o banca in valoare de 370 de Ron. Restanta o am de la banca BRD,acum preluata de recuperatorii de la firma EOS KSI. Ultima zi de ... (vezi toată discuția)
Restante plata rate credit, 6 luni neplatite gabrielgeo gabrielgeo Buna ziua, Am un credit de nevoi personale transferat de la RBS la Unicredit Tiriac. Sunt somer indemnizat, datoria fata de banca este de 600 euro-insumand ... (vezi toată discuția)