avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită vanzare imobil ipotecat
Discuție deschisă în Executare silită

vanzare imobil ipotecat

societate avem un apartament care a fost scos la vanzare de catre executor judecatoresc pt. un creditor, dar acest apartament mai are si urmatoarele:
-ipotecat intr-un contract la un client - ipoteca de grad I pt o suma mai mare decat cea reiesita la publicarea de vanzare cu "interdictie de instrainare , grevare si inchiriere"
- sechestru asigurator in favoarea altui creditor.
Se poate vinde prin publicatia de vanzare a executorului judecatoresc?si cum se distribuie sumele?ce ar tb sa faca cel cu ipoteca de grad I?Va rog un raspuns.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 17:29, 15 Iunie 2009
Contestatie la executare, daca este inlaturat de la recuperarea debutului.
OK, deci sa inteleg ca nu are importanta ca este ipotecat?cel cu ipotecade grad I are de recuperat 4 miliarde iar cel care scoate la vanzare apartamentul are de recuperat 600 milioane.si al treilea are de recuperat 2 miliarde.cum se distribuie sumele?
Ipoteca de grad I, cel privilegiat al doilea si ultimul chiar cel ce cerut executarea silita.
Distribuirea se face conform ordinii de prioritate expuse mai sus - dupa rangul inscrierilor in CF.
Executorul trebuie sa ii citeze pe toti creditorii cu drepturi inscrise in CF la fiecare termen de licitatie si ulterior la distribuirea sumelor.
Cu prioritate se vor achita cheltuielile de executare silita efectuate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ipoteca si sechestrul asigurator ryan1 ryan1 Buna ziua Pe un imobil apartinand unei SC pe care exista o ipoteca de rangul 1 in favoarea unei persoane fizice, ulterior MFP-ANAF-AFP a notat sechestru ... (vezi toată discuția)
Cum recuperam restante de apartamente luate prin banca unlocatar unlocatar Buna ziua As dori sa stiu daca exista vreo procedura de recuperare a restantelor in cazul unui apartament cumparat cu credit de la banca. Avem citeva ... (vezi toată discuția)
Somatie imobiliara CORINA_BC CORINA_BC Am cumparat un apartament prin credit cu ipoteca in 2008, intre timp, creditul a ajuns la o firma de recuperare, si apoi prin hotarare judecatoreasca mi s-a ... (vezi toată discuția)