avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Probleme cu vecinul
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Probleme cu vecinul

Buna seara

Am o problema cu un vecin care este si persoana juridica, adica are un atelier service si un parc auto compus din mai multe cap-tractor cu vagoane (TIR-uri). Problema este ca el nu poate intra cu TIR-ul in curtea service-ului daca eu am masina parcata in fata gardului meu, mai exact pe bucata de pamant dintre gard si drum, zona care oricum imi deserveste accesul in curte la mine, zona de care eu am grija vara si iarna, la deszapezit, etc. Am incercat cu vorba buna sa-i explic ca nu-i normal sa parchez in fata gardului altui vecin, ca ma supar cu ceilalti si ca normal e sa parchez la mine in fata. Am facut un compromis si am parcat in alt loc decat in fata casei mele, pana intr-o dimineata am gasit gardul cazut (rupt de TIR). L-am chemat si i-am cerut explicatii si mi-a spus ca nu stie dar ca asa se va intampla mereu. Din acea zi am parcat masina in fata gardului meu, in zona in care a fost lovit gardul. De atunci ma striga ziua, noaptea sa vin sa mut masina. Am facut-o si pe asta pana in seara asta cand iar mi-a spus sa nu mai parchez pentru ca el se duce la primarie si declara ca eu ii incurc activitatea si ca va lovi masina si nu va despagubi cu nimic pagubele. Si pe langa toate acestea m-a amenintat in mod direct si-mi promite ca-mi va parea rau ca nu fac ce zice el. S-o consider amenintare? Pot merge undeva sa declar si eu ce s-a intamplat? Cu ce pot sa-l combat fara sa ajung prin instanta? Exista vreo lege care sa-i "starneasca" interesul si sa se linisteasca? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 21:55, 20 Februarie 2015
Pentru inceput formulati plangere sub aspectul savarsirii infractiunii de amenintare
Pentru a fi credibil,detaliati situatia de fapt care dureaza de mai mult timp,detallind si frecusurile si neajunsurile produse de respectiva persoana
Da, exista institutia medierii unde puteti sa il invitati si poate intelege ceva, iar daca nu, aveti la dispozitie instanta cu actiune in repararea pagubei (pentru gardul rupt) si plangerea penala (pentru amenintare, daca aveti dovezi). Este neplacut.
Am fost la politie, am declarat cele intamplate, am crezut ca rezolv ceva, pana la urma a trebuit sa mut masina in alt loc pentru ca nu poate nimeni sa se inteleaga ca respectivul. Vecinului meu, de exemplu, i-a deschis poarta, a intrat in curte, i-a deschis usa la casa, a intrat in casa sa-i spuna sa mute si el masina din fata casei lui (a vecinului). In casa era doar sotia lui, care s-a speriat foarte tare, dar au trecut peste episod pentru ca nu e bine sa se "puna" cu el. Ne-am intalnit ambii la politie (eu si asta cu service-ul) sa gasim o solutie, el tipa de nu-l mai acopereau trei politisti, si pana la urma am "cedat". Problema in continuare ar fi siguranta mea. Nimic nu il multumeste pe om si nu se va lasa pana nu-i va iesi planul, presupun ca ala de a ma face sa ma mut de aici.
Cititi si legea aceasta, poate regasiti situatia dv daca spuneti ca vecinul are un atelier service si un parc auto in zona de locuit!
Puteti deschide o actiune in justitie, poate se muta el, nu dv!!!

Ordinul nr. 536 din 06/23/1997
aprobarea Normelor de igiena si a recomandarilor privind mediul de viata al populatiei
Monitorul Oficial nr. 140 din 07/03/1997
ANEXA
NORME DE IGIENA Sl RECOMANDARI
privind mediul de viata al populatiei
CAPITOLUL I - Norme de igiena referitoare la zonele de locuit

Art. 4.
Unitatile de mica industrie, comerciale si de prestari servicii, care pot crea riscuri pentru sanatate sau disconfort pentru populatie prin producerea de zgomot, vibratii, mirosuri, praf, fum, gaze toxice sau iritante etc. se amplaseaza in cladiri separate, la distanta de minimum 15 m de ferestrele locuintelor. Distanta se masoara intre fatada locuintei si perimetrul unitatii. Pentru unitatile susmentionate se vor asigura mijloacele adecvate de limitare a nocivitatilor, astfel incat sa se incadreze in normele din standardele in vigoare.

Art. 11.
In cazul in care prin studiile de impact nu s-au stabilit alte distante, distantele minime de protectie sanitara, recomandate intre zonele protejate si o serie de unitati care produc disconfort si unele riscuri sanitare, sunt urmatoarele:
- Bazele de utilaje ale intreprinderilor de transport: 50 m
Ultima modificare: Vineri, 20 Februarie 2015
doina_manuela, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta legala intre o casa si un service auto danapet danapet Care este legea ce imi poate da toate informatiile legate de distanta legala ce trebuie considerata intre o casa si o constructie ce va servi drept service ... (vezi toată discuția)
Reguli amplasament anexe animale florentyn florentyn va salut .as dori daca poate cineva sa ma ajute cu raspunsul la urmatoarea intrebare.. anexa de animale a vecinilor mei se afla in fata ... (vezi toată discuția)
Distanta dintre anexele vecinului si gardul meu manditagheorghe manditagheorghe vecinul meu are anexele la o distanta deun metru fata de gardul meu.deasemenea are trei ferestre care dau la mine in curte .are voie cu ferestre spre ... (vezi toată discuția)