avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariul minim brut pt angajatii din institutii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariul minim brut pt angajatii din institutii bugetare

Buna ziua,
Tatal meu lucreza ca angajat civil in cadrul unui Unitati Militare, si are salarul de incadrare mai mic decat salarul minim brut pe economie. mai putin de 900 ron.
Nu ar trebuie sa i se majoreze la nivelul actual al salariului min de 975?
Sau pentru ei nu se aplica legea?:))

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:58, 17 Februarie 2015
nu cunosc forma de angajare a tatalui dvs. insa poate merge la departamentul resurse umane sa intrebe acest lucru.
HG 1091/2014
art.2 - Pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de baza, potrivit incadrarii, nu poate fi inferior nivelului salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, prevazut la art. 1.

Art. 3 (1) - Stabilirea, pentru personalul incadrat prin incheierea unui contract individual de munca, de salarii de baza sub nivelul celui prevazut la art. 1 si 2 constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 2.000 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor vechime ion_raluca ion_raluca Lucrez in administratia publica si de curand am facut 5 ani vechime asa ca m-am incadrat sa beneficiez de spor vechime 5%. Am avut salariul 975 lei la care ... (vezi toată discuția)
Contractul de munca JipaCornel JipaCornel as dori sa stiu cand s-a marit ultima data salariul minim pe economie,si daca acest lucru trebuia modificat in contractul de munca.intreb acest ... (vezi toată discuția)
Salariul minim in sanatate ? badocSDH10 badocSDH10 Legea Cadru nr. 284 din 28 dec. 2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice la cap. II, art. 11 (4) prevede \"La data intrarii ... (vezi toată discuția)