avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executata silit si amenintata ca se iau bunuri de la ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executata silit si amenintata ca se iau bunuri de la domiciliuI tatalui

Buna seara,

sper ca cineva competent va putea sa-mi dea un raspuns logic si exact,pentru ca nu mai stiu ce sa cred!!!
Am primit acum 6 zile o somatie de plata la o executare silita facuta la nerambursarea unui credit de nevoi personale luat in 2005,cesionat unei firme de recuperari care m-a executat silit si trimitandu-mi actele un executor judecatoresc la adresa de domiciliu care se afla la apartamentul proprietatea tatalui meu.Eu am luat legatura cu executorul pentru a comunica ca nu muncesc nicaieri si nici nu am bunuri mobile sau imobile,in afara de cateva haine si incaltaminte sau posete.
Tin sa mentionez ca eu nu locuiesc la adresa din Cartea de identitate care este proprietatea tatalui meu,ci locuiesc cu bunica mea materna pe care o ingrijesc,avand handicap de grad 1,asa am si eu unde locui.
Cand i-am prezentat situatia executorului acesta a spus ca nu face nimic,deoarece se va pune secestru pe bunurile mobile din proprietatea tatalui meu,chiar daca eu nu locuiesc cu el.
Acum eu vreau sa stiu daca e legal sa faca asta,din moment ce eu nu am nimic acolo,nici nu locuiesc cu el,nici nu ne intelegem de la decesul mamei mele,se poate face sechestru pe bunurile lui fara sa fie dovedite ca sunt ale mele sau ale lui,dat fiind ca nu stiu ce si daca mai are chitante cu bunurile cumparate de el sau mama mea.
Va multumesc anticipat si va rog sa-mi dati un fraspuns ca sunt disperata,nici nu mai pot sa dorm sau sa fac ceva.
Cel mai recent răspuns: bruenta34 , utilizator 17:09, 21 Februarie 2015
In ceea ce priveste creditul el este prescris. Daca mai aveti cum, si daca mai sunteti in termen, depuneti o contestatie la executare invocand prescriptia.

Executorul nu are cum sa execute bunurile tatalui dvs.
Multumesc mult,am depasit termenul de 5 zile cat este valabil dreptul la contestatie,astazi au fost 6 fiindca se numara inclusiv sambata si duminica,am cerut parerea unui avocat aici dar numai informativ si el a spus ca este abuz dar poate face secestru la adresa de domiciliu chiar daca eu nu locuies acolo si daca tatal meu nu poate face dovada ca bunurile pe care le va considera el puse sub sechestru,sunt a lui de drept.
Termenul de contestatie e de 15 zile, aveti de invocat prescriptia.
Problema e ca sunteti mostenitoarea mamei dvs, creditorul are deci ce sa va ia. Mai e insa pana acolo.
Buna dimineata,
multumesc pentru raspuns,ma bagati si mai mult in ceata,pe instiintare se specifica termenul de 5 zile la Judecatorie.Eu de drept sunt mostenitoarea mamei mele,insa nu s-a facut succesiunea intre mine si fratii mei,ea decedand acum 7 ani.
andrei17 a scris:

In ceea ce priveste creditul el este prescris. Daca mai aveti cum, si daca mai sunteti in termen, depuneti o contestatie la executare invocand prescriptia.


De unde aţi dedus că acel credit contractat în 2005 este prescris, dacă nu se ştie data la care s-a plătit ultima rată?

Pentru a explica situaţia de fapt şi a opri executarea bunurilor de la domiciliul tatălui va trebui să faceţi o contestaţie la executare.

Alte discuții în legătură

Executor judecatoresc speed1 speed1 Buna seara ! si va multumesc anticipat la ce i care ma ajutati cu un raspuns.Este vorba de un prieten de al meu care in vara anului 2007 a contractat un credit ... (vezi toată discuția)
Credit cu buletinul peperomania@yahoo.com peperomania@yahoo.com Sotia mea,in 2005 ar fi dat buletinul unei colege de servici. Ieri s-a trezit ca are poprire pe contul bancar pentru o datorie de 3000 de lei din care 1500 ... (vezi toată discuția)
Procedura executare silita - titlu executoriu popescu_escu popescu_escu In urma unei sentinte definitive, impreuna cu o alta persoana avem de achitat catre o societate comerciala suma de 35.000 de lei fiecare. Acum 3 zile am ... (vezi toată discuția)