avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Forumul specialiştilor - index al ... Calcul valori nutritive
Discuție deschisă în Forumul specialiştilor - index al legilor aplicabile unor cazuri din practica judiciară

Calcul valori nutritive

Buna ziua!
As dori sa ma ajutati la interpretarea legislatiei 1169 despre etichetarea produselor alimentare, si anume calcularea valorilor nutritionale. Valoarea finala se stabilesc dupa cele 3 reguli insirate sau este suficienta si una dintre ele?

Legea 1169/Articolul 31
Calcularea
(1) Valoarea energetică se calculează utilizând factorii de conversie enumerați în anexa XIV.
(2) Comisia poate adopta, prin intermediul unor acte delegate, în conformitate cu articolul 51, factorii de conversie pentru vitaminele și mineralele menționate în partea A punctul 1 din anexa XIII, care să permită un calcul mai exact al conținutului de vitamine și minerale în produsele alimentare. Factorii de conversie respectivi se adaugă la anexa XIV.
(3) Valoarea energetică și cantitățile de nutrienți menționate la articolul 30 alineatele (1)-(5) se referă la produsele alimentare astfel cum sunt vândute.
După caz, se pot furniza informații cu privire la produsul alimentar după preparare, cu condiția să fie oferite instrucțiuni de preparare suficient de detaliate, iar informațiile să se refere la produsul alimentar gata pentru consum.
(4) Valorile declarate sunt valori medii care se bazează, după caz, pe următorii factori:
(a) analiza produsului alimentar efectuată de producător;
(b) un calcul efectuat pe baza valorilor medii cunoscute sau reale ale ingredientelor utilizate; sau
(c) un calcul efectuat pe baza unor date general stabilite și acceptate.
Comisia poate adopta acte de punere în aplicare care stabilesc norme detaliate pentru punerea în aplicare uniformă a prezentului alineat în ceea ce privește precizia valorilor declarate, precum diferențele dintre valorile declarate și cele stabilite în cursul controalelor oficiale. Actele de punere în aplicare respective se adoptă în conformitate cu procedura de examinare menționată la articolul 48 alineatul (2).
Cel mai recent răspuns: simion11A , utilizator 21:54, 18 Februarie 2015
Intrebarea: Una dintre cele trei sau toate trei??

(4) Valorile declarate sunt valori medii care se bazează, după caz, pe următorii factori:

(a) analiza produsului alimentar efectuată de producător

(b) un calcul efectuat pe baza valorilor medii cunoscute sau reale ale ingredientelor utilizate; sau

(c) un calcul efectuat pe baza unor date general stabilite și acceptate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce cod caen imi permite sa am activitate de atribuire aparate ... Adriana Ursan Adriana Ursan Ce cod CAEN imi permite sa am activitate de atribuire aparate in folosinta/custodie si ingredientele pentru prepararea unui produs alimentar. In urma ... (vezi toată discuția)
Afisarea ingredientelor in patiserii/cofetarii AxelF AxelF Buna ziua, Vreau sa aflu sigur daca producatorii/comerciantii de produse de patiserie (buticuri/covrigarii/gogoserii/ [b]inclusiv raioanele din lanturil de ... (vezi toată discuția)
Analize medicale ayada ayada Sunt administratorul unei firme de vanzare cu amanuntul si am o vanzatoare careia trebuie sa-i fac analizele. CARE ESTE VALABILITATEA LOR ? Cu multumiri ... (vezi toată discuția)