avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... clauze contract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

clauze contract vanzare cumparare

Vreau sa cumpar in imobil pe numele fiicei majore si necasatorita in momentu
l acesta.Cum trebuie procedat astfel incat fiica mea sa nu poata gira sau sa vinda imobilul fara acordul meu
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:36, 18 Februarie 2015
Nu aveti cum sa impuneti asemenea clauze pentru ca nu aveti cum sa ii ingraditi dreptul de proprietate.
Cumparati imobilul si pe numele dvoastra si astfel veti fi coproprietari in cote parti egale. Nu va putea vinde fara acordul coproprietarului. Cred ca poate fi o solutie! :)
Sunt mai multe variante, insa depinde de scopul actului. Puteti fi coproprietare sau puteti greva imobilul cu vreo sarcina, ceva...
Totusi, daca fiica dv. e majora, si pare ca e, e putin intruziv si conditionata aceasta donatie... ori ii dati imobilul ei, ori nu. Pentru ca, la o consultatie juridica cu actele in fata, in functie de varianta pe care o alegeti, poate gaseste ea o varianta sa instraineze apartamentul fara sa-l vanda sau gira...
In esenta, ceea ce doriti dv. e sa ii luati fiicei dreptul de a-si exercita drepturile civile privitor la apartament, drepturi de proprietate si nu numai... e ca si cum, privitor la imobil, ar fi minora...
Pentru astea ar trebui sa fiti parte in act si sa verificati daca va convine o sdituatie sau alta.
De asemenea, ar trebui sa va ganditi daca nu se afla intr-o relatie, ce se va intampla cand se va afla. Ce se va intampla cu imbunatatirile, cu inchirierile... etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instrainare parte pod comun -nulitate absoluta sau relativa ContSters202742 ContSters202742 Buna ziua Intr-un imobil exista mai multe apartamente individuale in proprietatate exclusiva si un pod aflat [b]in proprietate comuna perpetua si ... (vezi toată discuția)
Probleme cu concubinul apartament pe numele meu, concubinul vrea ... georgetteivonna georgetteivonna Probleme cu concubinul Apartament pe numele meu, concubinul vrea sa fie sigur ca daca mor eu inainte, fiica mea nu-l da afara din casa. Ce ma sfatuiti sa ... (vezi toată discuția)
Vanzare pod comun impexrom impexrom Intrebari: 1.Vanzarea unui pod comun aflat in propietate perpetua si fortata se vinde cu 2/3 sau cu acordul tuturor propietarilor? 2.Ce se intampla cu cei ... (vezi toată discuția)