avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... intarziere plata rate credit nevoi personale
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

intarziere plata rate credit nevoi personale

Buna ziua!
In ultimele trei luni am avut probleme financiare si nu am putut achita integral ratele la creditul de nevoi personale contractat,dar,lunar am platit cam jumate din valoarea ratei lunare,atat am putut!
Am primit somatie de incepere a executarii silite.
Intrebarea mea este:nu se ia in considerare faptul ca eu platesc lunar,cei drept mai putin,dar totusi este evident ca nu vreau sa dau tapa?
Creditul nu a fost garantat cu nimic,nu exista giranti,ce riscuri ridica aceasta eexecutare?
Imi cer scuze pantru repetare,platesc lunar o suma mai mica decat rata,atat pot suporta financiar,nu am servici,se poate incepe executarea?
Cel mai recent răspuns: Dana Fatol , Avocat 15:55, 17 Februarie 2015
Buna ziua,

Din pacate da, se poate incepe executarea. Daca exista sume restante acestea pot fi executate silit, nu conteaza cuantumul lor sau faptul ca anterior platiseti ratele.

Executarea silita presupune recuperarea sumelor prin poprirea sumelor pe care le aveti (salariu, sume in banca) si/sau vanzarea bunurilor.

Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita ristaflorin ristaflorin Am un credit de nevoi personale fara ipoteca la Banca Romaneasca pe care am vrut sa il reesalonez, am fost la banca am facut o cerere la care am primit raspuns ... (vezi toată discuția)
Restante credit ipotecar abi345 abi345 Buna seara, Am un credit de nevoi personale cu ipoteca in chf la care inregistrez restante din luna octombrie 2015. Din 3 rate nu am putut achita decat 80 ... (vezi toată discuția)
Poprire salariala andat andat Buna ziua! Am urmatoarea situatie: am un credit in derulare, girat de catre doua persoane (una decedata, una in viata). Creditul va avea in curand restanta ... (vezi toată discuția)