avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Schimbare vector fiscal
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Schimbare vector fiscal

Buna ziua
Daca se modifica ceva in vectorul fiscal trebuie completata toata declaratia sau doar ceea ce se modifica?Cum stabilim daca perioada fiscala este lunara potrivit legii sau prin optiune in cazul salariilor?
Cel mai recent răspuns: S.C. ORIEDA CONT EXPERT S.R.L. , Contabil 21:19, 5 Martie 2015
1. Doar ce se modifica.
2. Conform art 58 alin 2 din Codul fiscal, depun trimestrial declaratia 112:
"b) persoanele juridice platitoare de impozit pe profit care, in anul anterior, au inregistrat venituri totale de pana la 100.000 euro si au avut un numar mediu de pana la 3 salariati exclusiv;
c) persoanele juridice platitoare de impozit pe veniturile microintreprinderilor care, in anul anterior, au avut un numar mediu de pana la 3 salariati exclusiv"
Daca aveti DREPTUL sa depuneti trimestrial conf art 58 dar doriti sa depuneti lunar, bifati "prin optiune".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatori cu 2 salariati (conventii ) sanda65 sanda65 In anu 2011 s-a trecut la plata impozitului si taxele sociale trimestrial pentru angajatori cu pana la 2 angajati, tot asa si declaratia 112. Asa am procedat ... (vezi toată discuția)
Declaratii lunare andreeazanfir andreeazanfir eu am avut o cifra de aface de 14000 anul trecut si 7 salariati declarate in bilant in acest caz trebuie sa depun declaratia 100.300 si 112 lunar? sau mai ... (vezi toată discuția)
Depunere si plata trimestriala d112 stelach stelach Buna ziua, Prin Ordonanta 30/2011 pentru modificarea si completarea codului fiscal incepand cu luna oct.2011 , se introduce optiunea de a depune si plati ... (vezi toată discuția)