avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplata pensiei alimentare de catre tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplata pensiei alimentare de catre tata

Buna ziua,
Ma numesc Corina, sunt din Bucuresti si in urma divortului fiica noastra a ramas in grija mea. Tatal ei nu mi-a platit nici un leu din pensia alimentara stabilita prin hotararea de divort, adica modica suma de 90 ron. Desi in nenumarate randuri l-am rugat sa ii plateasca ...nici pana azi nu a catadicsit..s-o faca.
1. As vrea sa-i fac o plangere penala si sa-l fortez sa ii plateasca fiicei mele drepturile..Noi am divortat acum 3 ani , iar el nu poate face dovada faptului ca mi-a dat vreun leu! Cui trebuie sa ma adresez???
2. Daca doresc si majorarea sumei , cum o pot face???
3. Daca el nu este de gasit si nu se va prezenta la politie sau la judecatoriei, ce se va intampla???
4. Poate fac inchisoare pt acest lucru??
Multumesc
Cel mai recent răspuns: RAMOnaBC , utilizator 21:50, 4 Noiembrie 2009
Dupa indeplinirea obligatiei ce-i incumba, chiar in apel sau recurs ,pana la ramanerea definitiva , aceasta plangere penala poate fi retrasa , asa incat sa exista o cauza de inlaturare a raspunderii penale .Oricum , chiar in continutul legal al infractiunii de abandon de familie e prevauta suspendarea conditonata a executarii pedepsei , un caz special al acesteia (pe care legiuitorul a considerat oportun sa-l prevada ).Succes.
1. pt neplata pensiei alimentare pe o perioada mai mare de doua luni - plangere penala la parchet pt abandon de familie
2. majorarea pensiei de intretinere- cerere in acest sens la instanta domiciliului paratului/al reclamantului
3. poate face inchisoare , daca nu va retrageti plangerea . insa poate primi si o condamnare cu suspendare
CATRE
PARCHETUL DE PE LANGA JUDECATORIA ……………..

DOMNULE PRIM PROCUROR ,

SUBSEMNATA ……….. ( FOSTA ………….. )…………., NASCUTA LA DATA DE ………….., FIICA LUI ……… SI ………… , DOMICILIATA IN LOC…………., JUD. …………, STR……… NR. ……. , SC. …… , AP. …… . TEL ………, POSESOARE A C.I./BI SERIA…. NR. ….., C.N.P. ……… , MAMA MINOREI ………… , NASCUTA LA DATA DE ……………., DOMICILIATA LA ACEEASI ADRESA CU MINE , FORMULEZ URMATOAREA :

PLANGERE PENALA .

IN PERIOADA ………………. AM FOST CASATORITA CU NUMITUL …………….. ACTUALMENTE DOMICILIAT IN LOC. ………. , JUD. ………. STR. ……………NR. . ……. , SC. …… , AP. …… . TEL ………,ANGAJAT CA …………..LA ……………..
DIN CASATORIA NOASTRA A REZULTAT MINORA …………….. NASCUTA IN LOC……... , JUD. ………….. , LA DATA DE ……………, DOMICILIATA LA ACEIASI ADRESA CU MINE.
DOSARUL DE DIVORT ……./…………., INREGISTRAT LA JUDECATORIA …………., A FOST SOLUTIONAT PRIN SENTINTA CIVILA NR……./ ………….
ACEASTA SENTINTA CIVILA , RAMASA DEFINITIVA , OBLIGA PE FOSTUL MEU SOT, NUMITUL …………………….SA IMI PLATEASCA IN FAVOAREA FIIICEI NOASTRE …………………, O PENSIE DE INTRETINERE IN CUANTUM DE ……….. ( ……………) RON, LUNAR , INCEPAND CU DATA DE …………… SI PANA LA MAJORAT.
ARAT FAPTUL CA DE LA RAMANEREA SENTINTEI DEFINITIVE SI PANA IN PREZENT , NUMITUL …………………. , NU MI-A PLATIT NICI O SUMA CU TITLUL DE PENSIE DE INTRETINERE PENTRU FIIICA NOASTRA .
ASTFEL , ESTE RESTANT CU URMATOARELE SUME DUPA CUM URMEAZA :

NR. CRT DATA SUMA DE PLATA RESTANTA
1
2
3
4
5
6
TOTAL ……………………..RON


TOTALUL DATORIILOR NUMITULUI ……………………. FATA DE MINORA ………………….. REPREZENTA PRIN SUBSEMNATA SE RIDICA LA SUMA DE ………( ………..)RON
FATA DE CELE ARATATE , VA ROG RESPECTUOS SA OBSERVATI CA IN FAPT EXISTA TOATE ELEMENTELE INFRACTIUNII DE ABANDON DE FAMILIE.
ROG SA LUATI TOATE MASURILE LEGALE PENTRU A IL OBLIGA PE NUMITUL..................... LA PLATA PENSIEI DE INTRETINERE RESTANTE DIN PERIOADA
……………….SI PANA IN ………………, IN VALOARE TOTALA DE ………… RON .

ATASEZ PREZENTEI IN COPIE XEROX CERTIFICATUL DE NASTERE AL MINOREI , SI SENTINTA CIVILA NR….... /………..
IN DREPT art 305 aliniat. b si c - COD PENAL


CU DEOSEBIT RESPECT ,


LOCALITATEA
DATA SEMNATURA
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iunie 2009
mancipri, utilizator
lupalb13 a scris:

Daca se dovedeste rea credinta atunci fostul sot poate face inchisoare!Sunt de acord cu d-na avocat Hornea Alina,insa mai aveti o posibilitate dupa ce adunati toate dovezile in care demonstrati ca fostul sot nu poate sa-si achite datoria de intretinere minor,deschideti actiune impotriva bunicilor paterni si obligatii pe ei sa plateasca pensie de intretinere!!!Ce ziceti???MULT SUCCES!
nu cred ca bunicii paterni pot fi obligati sa plateasca in locul lui...e major...nu mai raspunde pt el.dar daca doresc sa achite ei suma...da ok...dar nu pot fi obligati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara LauraPaler LauraPaler Buna ziua. Fostul sot nu a mai trimis pensia alimentara din luna iunie pe motiv ca nu lucreaza.Bineinteles ca este o minciuna. Daca in dau in judecata ... (vezi toată discuția)
Nu mi-a platiti niciodata pensie alimentara anca medina anca medina de noua luni am decizia judecatoreasca care denota ca eu sunt tutorul copilului si care il obliga pe el sa-mi plateasca lunar 100 ron pe luna.niciodata nu mi-a ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara!! viarelly viarelly cum e modelul de plangere penala pentru neplata pensiei alimentare timp de un an?? si unde o fac?? la politie sau la tribunal?? (vezi toată discuția)