avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nu mi-a platiti niciodata pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nu mi-a platiti niciodata pensie alimentara

de noua luni am decizia judecatoreasca care denota ca eu sunt tutorul copilului si care il obliga pe el sa-mi plateasca lunar 100 ron pe luna.niciodata nu mi-a dat nimic pentru copil.ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: anca medina , utilizator 16:04, 19 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Actiune pentru obligarea la plata pensiei de intretinere.
Cu stima !
Ultima modificare: Marți, 17 Noiembrie 2009
Marius Zaharia, Avocat
si daca nici atunci nu-mi plateste nimic ce se intampla?
de noua luni am decizia judecatoreasca care denota ca eu sunt tutorul copilului si care il obliga pe el sa-mi plateasca lunar 100 ron pe luna.niciodata nu mi-a dat nimic pentru copil.ce pot sa fac?

De la data introducerii actiunii privind stabilirea pensiei de intretinere
, acestuia ii incumba aceasta obligatie fata de copilul minor .Neplata , cu rea vointa , pe timp de cel putin 2 luni , conduce la savarsirea unei infractiuni (intrucat acest drept al minorului de a fi intretinut si de celalalt parinte nu poate fi , nicidecum , eludat ) , aceea de abandon de familie.

Intrucat pericolul social al acestei infractiuni nu e unul foarte insemnat , in comparatie cu alte infractiuni al caror rezultat socialmente periculos e unul cu importante repercusiuni , legiutorul a inteles ca actiunea penala sa fie pusa in miscare la plangerea penala prealabila.Odata ce obligatia e indeplinita, aceast act de sesizare poate fi retras , chiar in apel sau recurs , inlaturandu-se in acest mod raspunderea penala.

Organele judiciare care efectueaza acte de cercetare in acest sens sunt fie politia , fie parchetul .

Si , daca sotul manifesta dezinteres pana in etapa judecatii , si va plateste pensia de intretinere chiar in aceasta etapa a procesului penal , instanta poate individualiza pedeapsa cu inchisoarea prin suspendarea conditionata a acesteia , chiar daca nu sunt intrunite conditiile prevazute de art .81 din partea generala a codului penal.
Ultima modificare: Marți, 17 Noiembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Doamna cel mai bine faceti plangere penala pentrusavarsirea infractiunii de abandon de familie prevazuta de art.305 cod penal si o depuneti la parchetul de pe langa judecatorie. Mentionati in cerere care ar fi suma restanta si atasati certificatul de nastere al copilului si sentinta prin care acesta a fost obligat la plata pensiei de intretinere. Trebuie sa stiti domiciliul fostului sot
dar sa schimb numele fetitei?sa o terc pe numele meu s-ar putea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

va rog cum e cu partajul???? lery lery eu am fost casatorita 8 ani am un copil de 7 ani si cand am divortat nu am luat nimic din casa am lasat totul acolo multe sunt pe numele meu si el nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare de catre tata Cocollino Cocollino Buna ziua, Ma numesc Corina, sunt din Bucuresti si in urma divortului fiica noastra a ramas in grija mea. Tatal ei nu mi-a platit nici un leu din pensia ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara AdrianaEnescu AdrianaEnescu In cazul in care fostul sot nu mi-a platit pensia de intretinere pentru copil de un an si doua luni si doresc majorarea acestia, pot solicita si majorarea ... (vezi toată discuția)