avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Excludere asociat firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Excludere asociat firma

Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti in cazul unei firme cu 3 membri,in conditiile in care sunt 2 administratori si un asociat,care sunt sansele de excludere a 2 dintre ei un asociat si un administrator. Pentru ce motive ii poate exclude unul dintre administratori pe ceilalti doi?
Cel mai recent răspuns: DYNAMIC Consulting , Consilier juridic 09:04, 18 Februarie 2015
Buna ziua,


Un asociat poate fi exclus dintr-o societate, in cazul in care incalca prevederile Actului Constitutiv sau in cazul in care savarseste fapte ce prejudiciaza societatea.
Procedura este prevazuta in cuprinsul art.222-225 din nr. 31/1990.

O zi buna!
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum exclud un asociat SANDU1706 SANDU1706 buna ziua , detin un srl cu doi asociati (50 - 50) , eu fiind administrator cu drepturi depline.doresc sa stiu cum il pot exclude pe celalalt asociat avand in ... (vezi toată discuția)
Schimbarea fortata a administratorului Morphaeuss Morphaeuss Buna ziua, Detin 90% dintr-o firma de prestari servicii. Asociatul cu 10% are si functie de administrator. Eu doresc cumpararea partilor sale sociale si ... (vezi toată discuția)
Revocare administrator care este si administrator andra1234 andra1234 editare titlu...care este si ASOCIAT buna seara, un srl are doi asociati, fiecare cu 50-50%. unul dintre cei 2 este administrator. Doresc excluderea ... (vezi toată discuția)