avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Copie certificat de nastere nou
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Copie certificat de nastere nou

Buna ziua,

Locuiesc in strainatate si am nevoie de mai multe copii recente dupa certificatul de nastere. Mentionez ca am obtinut certificatul de nastere nou si l-am apostilat in 2011 inainte sa plec din Romania.
In strainatate, nu exista un singur original al certificatului de nastere, el eliberandu-se la cerere de fiecare data cand persoana are nevoie de un orginal. Deci mi se cer 2 certificate nu mai vechi de 6 luni.. ceea ce in Romania ar insemna sa obtin 2 duplicate, adica 2(!) originale noi, in conditiile in care nu mi-am pierdut sau distrus originalul din 2011!..
Cum trebuie procedat intr-un astfel de caz?
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 17 Februarie 2015
matilda123, utilizator
Cel mai recent răspuns: just-vlad , utilizator 11:19, 29 Martie 2015
solicitati in scris de la biroul evidenta populatiei unde este inregistrata nasterea un duplicat, cu o declaratie ca pe cel initial l-ati pierdut.
Va trebui sa achitati o taxa de eliberare si o amenda de pierdere
Daca tot aveti nevoie in straintate va sfatuiesc sa solicitati 2 extrase multilingve. Acestea nu au nevoie nici de traducere si va elibereaza cate exemplare aveti nevoie. Si 5 daca vreti. Extrasele le puteti solicita si prin ambasada/consulat, ori direct de la primaria de domiciliu sau resedinta ori prin imputernicit cu procura speciala data la ambasada/consulat sau notar care are Apostila de la Haga.
Si nu la evidenta populatiei ci la serviciul de stare civila din cadrul primariei locului de nastere trebuie aa va adresati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea extraselor multilingve Hellen1234 Hellen1234 De unde pot cetatenii romani cu domiciliul in strainatate sa obtina extrasele multilingve? Am obtinut certificatul de nastere de la Consulatul Romaniei la ... (vezi toată discuția)
Casatorie in germania gatzuca gatzuca M am mutat de curand in Germania cu prietenul meu si vrem sa ne casatorim. Unde se poate oficia cununia civila si ce acte trebuie (vezi toată discuția)
Preschimbare certificat de nastere adrian ioan adrian ioan buna seara,as dori sa stiu ce acte am nevoie ptr. preschimbare certificat de nastere (vezi toată discuția)