Vreau sa fac succesiune dupa bunicii mei, detin 2 titluri de proprietate , unul pe numele bunicului in favoarea bunicii , celalalt pe numele bunicii , cele 2 titluri avand suprafete de teren diferite. Intrebarea mea este , a cui succesiune trebuie sa o fac ,a bunicilui sau a bunicii , care si ea a decedat, vreau sa vand o suprafata de teren din titlul bunicului care este in favoarea bunicii.
Veti dezbate succesiunile in ordinea datei decesului: cel mai vechi, primul.
Adica veti dezbate succesiunea dupa bunic si apoi dupa bunica.
Dar cu fii/fiicele bunicilor ce s-a intamplat?
Inteleg ca d-voastra sunteti nepot de fiu/fiica si faceti parte din clasa 1 de mostenitori, dar pt. a ajunge la mostenirea bunicilor trebuie intai sa-i fi mostenit tatal/mama d-voastra, adica fiul/fiica bunicilor.
Observatie:
Ii rog pe cei care posteaza pe domeniul mosteniri/succesiuni/etc, sa retina ca fiecare dintre noi are o mama si un tata, are patru bunici, doi paterni, doi materni, are saisprezece strabunici s.a.m.d.
Daca atunci cans spunem mama/tata e clar la cine ne referim, cand spunem bunicul/bunica nu se intelege ,,din prima" la care bunic/bunica facem referire.
Exprimarea de genul bunicul patern sau tatal tatalui lamureste pe deplin lucrurile.
Mostenire
irinacornelia
buna ziua ! am nevoie de un raspuns de la dvs,va rog mult.Bunica mea a decedat acum 6 ani.A avut 2 copii,unul nerecunoscut si trecut pe numele ei de fata* si ... (vezi toată discuția)