avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Vreau sa fac succesiune dupa bunicii mei, detin 2 titluri de proprietate , unul pe numele bunicului in favoarea bunicii , celalalt pe numele bunicii , cele 2 titluri avand suprafete de teren diferite. Intrebarea mea este , a cui succesiune trebuie sa o fac ,a bunicilui sau a bunicii , care si ea a decedat, vreau sa vand o suprafata de teren din titlul bunicului care este in favoarea bunicii.
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 09:17, 18 Februarie 2015
Veti dezbate succesiunile in ordinea datei decesului: cel mai vechi, primul.
Adica veti dezbate succesiunea dupa bunic si apoi dupa bunica.
Dar cu fii/fiicele bunicilor ce s-a intamplat?
Inteleg ca d-voastra sunteti nepot de fiu/fiica si faceti parte din clasa 1 de mostenitori, dar pt. a ajunge la mostenirea bunicilor trebuie intai sa-i fi mostenit tatal/mama d-voastra, adica fiul/fiica bunicilor.
Observatie:
Ii rog pe cei care posteaza pe domeniul mosteniri/succesiuni/etc, sa retina ca fiecare dintre noi are o mama si un tata, are patru bunici, doi paterni, doi materni, are saisprezece strabunici s.a.m.d.
Daca atunci cans spunem mama/tata e clar la cine ne referim, cand spunem bunicul/bunica nu se intelege ,,din prima" la care bunic/bunica facem referire.
Exprimarea de genul bunicul patern sau tatal tatalui lamureste pe deplin lucrurile.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Februarie 2015
DlGoe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire irinacornelia irinacornelia buna ziua ! am nevoie de un raspuns de la dvs,va rog mult.Bunica mea a decedat acum 6 ani.A avut 2 copii,unul nerecunoscut si trecut pe numele ei de fata* si ... (vezi toată discuția)
Cedare mostenire Iosua Iosua Tata si matusa mea imi pot ceda partea de teren la un notar contra unei sume de bani? Terenul si casa este pe numele strabunicului meu. (vezi toată discuția)
Mostenire cu demonstrare filiatie? Bogdanra Bogdanra Buna ziua strabunicii mei au avut doua fiice. Una din ele mi-a fost mie bunica din partea tatei. A doua fiica a avut o alta fiica care nu a mai avut niciun ... (vezi toată discuția)