avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul efectiv al indemnizatiei pentru crestere copil ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul efectiv al indemnizatiei pentru crestere copil prea mic

Buna seara,

Va rog sa ma ajutati la calculul efectiv pentru indemnizatie pe 1 an avand in vedere ca sotia a obtinut atat venituri din PFA cat si din contract indiv de munca si anume:

Copilul s-a nascut pe data de 04.11.2014.
Venit net PFA 23.600 lei pana la aceasta data...iar pe anul 2013 a rezultat un venit net de 500lei/luna.
Venit net CIM 750 lei/luna in ultimii 2 ani.

Daca calculez la CIM 85% din 750 inseamna 637 lei.
La PFA daca raportez venitul de 23600 care a fost realizat in 10 luni la 12 luni ca am inteles ca la PFA ar trebui sa se faca media pe an desi nu mi se pare corect ar rezulta 23600/12= 1966 pe luna timp de 10 luni pana la nasterea copilui + 2 luni pe anul trecut a cate 500 lei si atunci avem: 1966*10 + 500*2 = 20660 venitul net mediu din PFA pe ultimele 12 luni care impartit la 12 luni da 1721 lei/luna * 85% = 1462 lei

Si astfel rezulta indemnizatia: 637+1462 = 2099 lei / luna (dupa calculele mele)

Precizez ca nu mi se pare corect sa se imparta venitul realizat la pfa (pana in luna a 9 defapt cand a intrat sotia in concediu prenatal de la CMI si nu a mai inregistrat venituri nici pe PFA pentru ca am inteles ca nu ar fi corect) la 12 luni si sa se stabileasca astfel venitul net pentru ultimele 10 luni inainte de nasterea copilului aferente anului 2014(adik imi imparti venitul din 2014 la 12 luni si pe urma imi iei in considerare 2 luni din anul trecut adik o referinta de 14 luni cumva?!)
Mai precizez ca pentru dosarul de indemnizatia la PFA am depus o declaratie de impunere privind plati anticipate actualizata in data de 13.11.2014 cu veniturile reale realizate pana la acea data si ca suspendarea PFA s-a efectual incepand cu ultima zi din cele 42 obligatorii de comcediu post natal. Imp0zitul si CAS ul sunt platite integral pt PFA.

Si ca sa fie bine X-( , dupa calulul meu de mai sus pe care il consider la limita minima mi s-a comunicat telefonic ca sotia va beneficia de o indemnizatie de 1800 lei/luna.

Va rog sa ma ajutati sa-mi spuneti daca am gresit cu ceva la calcule...cum se calculeaza pana la urma corect pentru PFA??!!...si ce pot sa fac daca considerati ca valoarea indemnizatie calculata de cei desemnati sa faca acest lucru nu poate fi corecta la suma de 1800 lei.

Va multumesc!
Cu stima,
Alex
Ultima modificare: Marți, 17 Februarie 2015
Alecsx83, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:33, 18 Februarie 2015
Mai vin cu o precizare, sotia a intrat in medical prenatal si post natal la CIM si nu la PFA, nu avea cum sa intre la amandoua...astfel mi se pare corect ca venitul la PFA pentru anul 2014 sa se calculeze impartit maxim pana la luna 10 si 4 zile din luna 11 cand s-a nascut copilul sau maxim 11 luni ca s-a nascut copilul in luna 11...mai am o intrebare: putea sa inregistreze venituri sotia pe PFA in perioada de concediu prenatal sau postnatal?!
Pentru calculul indemnizatiei pentru CCC in cazul veniturilor din activitatea de PFA vedeti acest link
www.avocatnet.ro/content/for...
Da...ma ajuta un pic link-ul dvs dar nu-mi raspunde la toate intrebarile...(impozitul pe venit este considerat contributie sociala?!....pe declaratia 250 sau 200 venitul net nu se calculeaza scazand valoarea impozitului ci doar a contributiilor sociale)...de acolo ar reiesi ca pentru anul 2014 venitul net se imparte la nr. de luni pana la suspendarea PFA-ului...eu am suspendat PFA-ul in luna a 12 dar din luna a 9-a nu am mai inregistrat venituri pe PFA...sotia a fost in concediu medical pre si postnatal si ni s-a comunicat de pe undeva de la cei de la indemnizatii sau de la contributii sociale ca atata timp cat este in medical pe CIM nu poate fi si pe PFA si nu poate inregistra venituri pe PFA si de aceea nici nu ne-am grabit sa suspendam PFA-ul...Ce putem face, putem face cumva dovada ca veniturile pe PFA sunt inregistrate numai pana in luna 9 si sa ni se calculeze indemnizatia pe 2014 impartind la venitul la 9 sau 10 luni...?
1. Cele mai competente raspunsuri si lamuriri le puteti primi de la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) cea care aproba si plateste indemnziatia pentru concediu crestere copil (CCC).

2. Interventia o puteti face si pe e-mail.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitate pfa in perioada de concediu prenatal si calcul indemnizatie ccc AdnanaI AdnanaI Buna seara, desi am citit toate postarile gasite pe forumul dvs. cu privire la acest subiect tot mai am cateva nelamuriri si sper sa ma puteti ajuta in ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie crestere copil GabriellaS GabriellaS Buna ziua, Puteti sa imi calculati valoarea indemnizatiei de crestere copil, dupa legea actuala? (ma intereseaza diferenta de bani daca optez sa stau in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil Ellamy Ellamy Buna ziua as dori sa stiu si eu cum se calculeaza indemnizatia ptr copil,tinand cont ca pana in octombrie 2014 am avut un salariu de 1379brut,din noiembrie s a ... (vezi toată discuția)