avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Dosar ANRP
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Dosar ANRP

Buna ziua. Am un dosar la ANRP, din 2010, cu sentinta definitiva a ICCJ, pentru a primi despagubiri pentru un imobil din Bucuresti. In baza legii 165/2013 (impusa de Guvern prin asumarea raspunderii) ni se cer periodic acte care, cica, lipsesc din dosar. Conform legii din 2013 Comisia nou infiintata are puteri depline, inclusiv cea de a ne decadea din drepturi. De data asta ne cer dosare intregi din anul 1930 , fisele de calcul ale vanzarii apartamentelor din imobil, etc , documente la care Sentinta ICCJ face referire. Ma intreb daca vor cumva sa rejudece procesul! Toata acea lege 165 este un abuz incalificabil, scopul ei evident este de a scapa domnul Guvern de plata despagubirilor catre cei perfect indreptatiti sa le primeasca, in timp ce, pe usa din dos s-au facut plati de milioane de euro celor care nu aveau niciun drept sa le primeasca! Intrebarea mea este urmatoarea: Se poate ajunge cumva la anularea sentintei ICCJ? Ar trebui sa ne adresam la CEDO? Sigur sunt mii de persoane in situatia noastra si raspunsul Dvs. ne-ar ajuta pe toti. Multumesc anticipat pentru orice sfat juridic.
Cel mai recent răspuns: ieia , utilizator 23:32, 17 Februarie 2015
Din pacate, daca aceasta lege nu va fi declarată neconstituțională, multi dintre Dvs vor avea avea de așteptat. Daca aveti o HOT a ICCJ prin care v-au fost recunoscute aceste drepturi, dosarul Dvs ar trebui sa fie evaluat cf grilei notarilor si nu sa va ceara nu stiu ce acte. Soluțiile acestei Comisii pot fi atacate. Cu CEDO e mai delicat in aceasta etapa.
Multumesc pentru raspuns. Sentinta ICCJ din anul2007 ne declara persoane indreptatite la despagubiri pentru imobilul expropriat abuziv in 1951. Dupa care dosarul a stat vreo 3 ani la Primaria Bucuresti, apoi la Prefectura, iar din 2010 (2011) a ajuns la ANRP, unde iarasi sta. Nu suntem singurii in situatia asta.Dar ce se intampla acum depaseste orice limita!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grilele notariale ( depagubirile anrp) Hamarsold1944 Hamarsold1944 DESPAGUBIRILE LA ANRP SE FAC DUPA GRILA DIN 2013. DACA LA CRAIOVA CASELE DIN ZONA A SUNT EVALUATE LA SUMA DERIZORIE DE 970 LEI/ MP SI TERENUL ESTE EVALUAT LA ... (vezi toată discuția)
Impozitare despagubiri anrp ieia ieia Buna ziua. In decembrie 2015 am primit Decizia ANRP de acordare a despagubirilor (exprimate in puncte) pentru un imobil din Bucuresti. Conform Legii 165/2013, ... (vezi toată discuția)
Cesiune drepturi litigioase viKtoras viKtoras cesiune drepturi litigioase Legea 10/2001 (vezi toată discuția)