avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... pronuntarea hotararii
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

pronuntarea hotararii

la ultimul termen de judecata partile au luat cunostinta despre termenul la care urma sa aiba loc pronuntarea deciziei.reclamantul si avocatul lui nu s-au prezentat la acel termen.pe internet ,in lista sedintelor la acea data nu apare cauza respectiva. e posibil ca pronuntarea hotararii sa nu fi avut loc in sedinta publica??in afara de faptul ca probabil va fi mentionat in hotarare ca a fost pronuntata in sedinta publica cum pot verifica daca a avut loc sau nu o sedinta publica?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:38, 15 Iunie 2009
Pronuntarea unei hotarari se face in sedinta publica insa nu se trece dosarul in lista de sedinte din ziua respectiva.
Asa ar fi teoretic. Practic insa in procesul civil, pronuntarea se face in birou de catre judecator care scrie in condica de sedinta pronuntarea. Nu am vazut niciodata un judecator in civil sa intre in sala de judecata si sa faca pronuntarile.
Insa ca a fost sau nu facuta in sedinta publica nu aveti cum sa verificati.
Mult succes
Av.M.Hornea
Pronuntarea hotararii se face in sedinta publica ... Lipsa menţiunii că pronunţarea s-a făcut în şedinţă publică ori menţiunea că pronunţarea s-a făcut în camera de consiliu atrage nulitatea hotărârii.
Este posibil ca instanta sa fi amanta din nou pronuntarea sentintei.

Este foarte greu de probat ca pronuntarea nu s-a facut in sedinta publica....:(
daca pronuntarea se face in birou de catre judecator cum se mai respecta conceptul de sedinta publica???
hotararea apare pe internet si nu se face mentiunea ca a fost pronuntata in sedinta publica.dar probabil mentiunea va aparea in momentul in care hotararea va fi comunicata partilor.
Nu aveti de unde sa stiti ca pronuntarea se face in birou ... pentru a nu se face astfel de speculatii era mai bine ca reclamantul sau avocatul lui sa fi fost prezenti in sala in ziua respectiva .. pe internet se posteaza doar minuta , nu toata hotararea in care este mentinut si faptul ca pronuntarea s-a facut in sedinta publica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde pot consulta hot judec ramasa in pronuntare? boldea_d boldea_d va rog daca imi puteti spune unde as putea sa consult decizia judecatorului ramas in pronuntare? judecatorul a spus ca ramane in pronuntare (judecatorie) si ma ... (vezi toată discuția)
Despre concluzii scrise mihai69 mihai69 Buan ziua, in sfarsit am scapat de un proces cu angajatorul,sentinta se va pronunta luni.Presedintele instantei mi-a cerut sa depun luni dimineata scurte ... (vezi toată discuția)
Urgent respingere contestatie tergiversare proces ContSters328953 ContSters328953 CHESTIUNE URGENTA Respinge contestaţia ca neîntemeiată. Cu plangere în 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică azi, 20.01.2015, Insa ... (vezi toată discuția)