avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... impartire mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

impartire mostenire

parintii mei aveau 3 propietati, cu valori aproape egale, iar noi suntem 3 frati. verbal, ne-am inteles ca fiecare frate va ramane cu o propietate. cei 2 frati deja au primit cate o propietate, cu act de vanzare-cumparare, semnat de catre tata si mama.
in cea de-a 3a propietate traieste mama (tata a decedat de curand) iar fratii ma asigura ca dupa decesul mamei ei nu vor pretinde sa aiba parte din aceasta propietate si vor respecta intelegerea. dar, stiti cum se spune "banul ii ochiul .........." asa ca consider ca-i mai bine sa previn decat sa plang si sa regret dupa aceea. as vrea sa ma asigur ca dupa decesul mamei cea de-a 3a propietate va fi doar a mea si ca fratii (s-au mostenitorii lor) nu vor putea pretinde sa aiba parte. mama este de acord si de moment fratii nu se opun, la intocmirea vreunui act care sa-mi garanteze un drept de propietate exclusiv asupra propietatii unde traieste mama.
ati putea sa-mi recomandati actul (actele) care trebuie intocmit in asa situatie?
Cea de a treia proprietate cine este proprietarul? S a dezbatut succesiunea dupa tatal dvs? Trebuie dezbatuta sccesiunea dupa tatal dvs. Fratii sa renunte la succesiune sa ramaneti dvs cu mama mostenitori dupa tata, dupa care incheiati pentru cota mamei din dreptul de proprietate un contract de intretinere sau de vanzare cumparare cu clauza de intretinere pentru mama dar, obligatoriu, aduceti fratii in acest act ca declaranti ca sunt de acord si consimt la instrainarea facuta de mama lor fratelui, adica dvs.
cea de-a treia propietate este locuinta mamei si apartine mamei si tatalui (acum decedat). nu s-a dezbatut succesiunea. vanzarea catre fratii mei a celorlalte doua propietati s-a facut in timp ce tatal se afla in viata.
cam cat ar putea costa intocmirea actelor enumerate?
Trebuie sa mergeți la un notar sa va calculeze taxele insa in primul rând trebuie sa vorbiti cu frații sa dea declaratie de renuntare la succesiunea tatalui.
cum se face impartirea, cat iar reveni la fiecare?
acum ma aflu in strainatate si situtatia económica nu e prea roza.
trebuie sa vorbesc cu fratii dar si sa pregatesc calatoria si intocmirea actelor. intrebam de cam cat ar putea costa actele pt ca sa-mi fac idee de cati bani voi trebui sa strang pt calatorie si plata taxelor si impozitelor aferente intocmirii actelor

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire ana_panait ana_panait Sunt intr-o situatie cam incurcata si nu stiu cum sa procedez. Exista 15.000m de teren pe un titlu de proprietate pe numele bunicului dinspre tata (decedat ... (vezi toată discuția)
Dobandirea proprietatii tatalui meu zialulu zialulu Buna ziua.Tatal meu ,inpreuna cu mama mea,au cumparat un apartament in anul 1974 cu plata retinuta in fiecare luna la salariu pe timp de 30 de ani.In acest ... (vezi toată discuția)
Parintii mei au primit de la bunicii de pe tata locuinta pentru ... iulia.c iulia.c Dezbatere mostenire. Parintii mei au primit de la bunicii de pe tata locuinta pentru care au act de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere, acte semnate ... (vezi toată discuția)