avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Parintii mei au primit de la bunicii de pe tata ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Parintii mei au primit de la bunicii de pe tata locuinta pentru ...

Dezbatere mostenire.
Parintii mei au primit de la bunicii de pe tata locuinta pentru care au act de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere, acte semnate in 1980. Bunicii de pe tata au murit'bunicul in 2009, bunica in 2018. Tata mai are doua surori care traiesc. Tata a murit in 2013. Mama inca traieste, iar noi suntem 3 frati. Nu exista o relatie buna intre surorile tatalui si noi, ele considera ca li se cuvine lor o parte din curte. Intrebarea mea este: trebuie dezbatuta mostenirea dupa fiecare persoana decedata(bunici si tata) sau doar dupa tata pt a trece locuinta pe numele mamei?
Ultima modificare: Miercuri, 12 Ianuarie 2022
iulia.c, utilizator
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 23:19, 12 Ianuarie 2022
Buna ziua, avand in vedere ca imobilul a intrat in patrimoniul tatalui dvs in urma unei cumparari de la parinti, nu trebuie sa dezbateti succesiunea bunicilor pentru imobil intrucat la data decesului lor nu mai era in masa succesorala. Dvs trebuie sa dezbateti mostenirea dupa tatap dvs si veti dobandi imobilul prin mostenire impreuna cu mama dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suntem 2 frati si mama. tata a decedat in 2021. vrem sa dezbatem ... silviu1975 silviu1975 Suntem 2 frati si mama. Tata a decedat in 2021. Vrem sa dezbatem succesiunea dupa bunici, parintii tatalui meu. Tata mai are 2 frati, ambii in viata. Nu am ... (vezi toată discuția)
Mostenire bunuri de la bunic Raimonda Raimonda Va prezint urmatoarea situatie: -casa construita de parintii mei in 1960,dar pe numele bunicului -taxele casei platite de parintii mei -exista ... (vezi toată discuția)
Succesiune, partaj succesoral mary6 mary6 Buna ziua. Tatal decedat de 11 ani de zile,fara a fi facuta/dezbatuta succesiunea dupa acesta,mama decedata de aprox. 1 an de zile,doi fii mostenitori.Nu ... (vezi toată discuția)