avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ultimul termen al unui proces penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Ultimul termen al unui proces penal

buna ziua,ieri am avut ultimul termen intr-un proces penal,imi puteti spune in cat timp se va pronunta instanta?daca e cu executare sau nu,din cate am inteles de la avocatul meu voi primi acasa o instiintare,de la tribunal,si mai am o intrebare pot verifica online decizia,sau pronuntarea judecatoriei,scuze dar nu ma pricep de loc sa vorbesc in termen penal.mersi
Cel mai recent răspuns: Raluca Iliescu , Avocat 15:45, 18 Februarie 2015
Art. 407 NCPP

Comunicarea hotărârii

(1) După pronunţare, o copie a minutei hotărârii se comunică procurorului, părţilor, persoanei vătămate şi, în cazul în care inculpatul este arestat, administraţiei locului de deţinere, în vederea exercitării căii de atac. În cazul în care inculpatul nu înţelege limba română, o copie a minutei hotărârii se comunică într-o limbă pe care o înţelege. După redactarea hotărârii, acestora li se comunică hotărârea în întregul său.
(2) În cazul în care instanţa a dispus amânarea aplicării pedepsei sau suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, hotărârea se comunică serviciului de probaţiune şi, după caz, organului sau autorităţii competente să verifice respectarea obligaţiilor dispuse de instanţă.

Puteti afla solutia si de pe portalul instantelor de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare pentru parchet mezgageza mezgageza hotararea redactata se comunica si parchetului? (vezi toată discuția)
Minuta nesemnata de judecator aporti aporti Am primit o minuta a sedintei camerei de consiliu a judecatorului de camera preliminara care este semnata doar de grefier prin care mi se respinge plangerea ... (vezi toată discuția)
Care este termenul pentru care poate face inculpatul apel ciurli_si_burli ciurli_si_burli Am observat ca este foarte ambiguu termenul la care poate face apel inculpatul: Art. 410 1) Pentru procuror, persoana vătămată şi părţi, termenul de ... (vezi toată discuția)