Am observat ca este foarte ambiguu termenul la care poate face apel inculpatul:
Art. 410
1) Pentru procuror, persoana vătămată şi părţi, termenul de apel este de 10 zile, dacă legea nu dispune altfel, şi curge de la comunicarea copiei minutei.
Pentru inculpat se spune ca:
Art 409:
b) inculpatul, în ceea ce priveşte latura penală şi latura civilă;
Art: 407
(1) După pronunţare, o copie a minutei hotărârii se comunică procurorului, părţilor, persoanei vătămate şi, în cazul în care inculpatul este arestat, administraţiei locului de deţinere, în vederea exercitării căii de atac. În cazul în care inculpatul nu înţelege limba română, o copie a minutei hotărârii se comunică într-o limbă pe care o înţelege. După redactarea hotărârii, acestora li se comunică hotărârea în întregul său.
Practic se spune ca inculpatul poate face apel dar nu se stie din ce moment iar legat de art 407spune ca o copie i se inmaneaza procurorului, persoanei vatamate, inculpatului in arest dar nu i se comunica inculpatului care se afla in libertate? Nu inteleg cand si daca trebuie sa i se comunice inculpatului aflat in libertate sendinta finala si din ce moment poate face inculpatul apel
Inculpatul este parte in proces, cred ca de asta nu v-ati prins :D
"După pronunţare, o copie a minutei hotărârii se comunică procurorului, părţilor, persoanei vătămate"
Pentru procuror, persoana vătămată şi părţi, termenul de apel este de 10 zile, dacă legea nu dispune altfel, şi curge de la comunicarea copiei minutei.