avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Care este termenul pentru care poate face inculpatul ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Care este termenul pentru care poate face inculpatul apel

Am observat ca este foarte ambiguu termenul la care poate face apel inculpatul:

Art. 410
1) Pentru procuror, persoana vătămată şi părţi, termenul de apel este de 10 zile, dacă legea nu dispune altfel, şi curge de la comunicarea copiei minutei.

Pentru inculpat se spune ca:
Art 409:
b) inculpatul, în ceea ce priveşte latura penală şi latura civilă;

Art: 407
(1) După pronunţare, o copie a minutei hotărârii se comunică procurorului, părţilor, persoanei vătămate şi, în cazul în care inculpatul este arestat, administraţiei locului de deţinere, în vederea exercitării căii de atac. În cazul în care inculpatul nu înţelege limba română, o copie a minutei hotărârii se comunică într-o limbă pe care o înţelege. După redactarea hotărârii, acestora li se comunică hotărârea în întregul său.

Practic se spune ca inculpatul poate face apel dar nu se stie din ce moment iar legat de art 407spune ca o copie i se inmaneaza procurorului, persoanei vatamate, inculpatului in arest dar nu i se comunica inculpatului care se afla in libertate? Nu inteleg cand si daca trebuie sa i se comunice inculpatului aflat in libertate sendinta finala si din ce moment poate face inculpatul apel

Va multumesc!
Inculpatul este parte in proces, cred ca de asta nu v-ati prins :D
"După pronunţare, o copie a minutei hotărârii se comunică procurorului, părţilor, persoanei vătămate"
Pentru procuror, persoana vătămată şi părţi, termenul de apel este de 10 zile, dacă legea nu dispune altfel, şi curge de la comunicarea copiei minutei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formulare cerere pentru eliberare hotarare si achitare taxa de timbru, dupa noul cod de procedura penala oanaportar oanaportar In urma judecarii unui proces proces penal judecatoria a emis o hotarare judecatoreasca. Va rog sa imi spuneti daca dupa Noul Cod de Procedura penala ... (vezi toată discuția)
Comunicare pentru parchet mezgageza mezgageza hotararea redactata se comunica si parchetului? (vezi toată discuția)
Ultimul termen al unui proces penal florinursu24 florinursu24 buna ziua,ieri am avut ultimul termen intr-un proces penal,imi puteti spune in cat timp se va pronunta instanta?daca e cu executare sau nu,din cate am inteles ... (vezi toată discuția)