Am faciut cerere de rezilire la un operator de servicii de cablu si acum imicer taxe in valoare de 500 de ro. Stiam ca exista legislatie care prevede ca rezilierea se face fara aceste taxe. Mi se pare o clauza contractuala abuziva. Am nevoie de ajutor!
Daca reziliati inainte de termen au dreptul la despagubiri, nu va pot percepe taxa fixa pt reziliere. Un fel de marie cu alta palarie ca rezultatul e acelasi- platiti.
Dreptul consumatorului la denuntarea sau rezilierea contractului nu poate fi Anulat sau restrans de nicio clauza contractuala sau intelegere intre parti, in cazurile prevazute de lege, aceasta fiind considerata nula de drept.
Drepturile partilor referitoare la o justa despagubire nu vor fi afectate in cazul denuntarii unilaterale."
Bineinteles ca va puteti judeca pt acea suma , iar instanta o poate miscora daca despagubirea ceruta e disproportionata fata de prejudiciul creat.
Stiam ca exista legislatie care prevede ca operatorul nu mai are dreptul sa ceara aceasta taxa, chiar daca rezilierea s-a facut inainte de termen. Legea 161 pe 2010. Daca le-am platit abonamentul lunar la timp. Va rog sa ma sfatuiti ce tb sa fac. De asemenea m-am mutat intr-o locuinta pentru care am precontract de vanzare cumparare, iar operatorul nu poate furniza servicii in aceea zona. Din cate stiam acest lucru poate anula taxa de rezilire pe care ei o cer. Va rog am nevoie de ajutor!!!
refuzati plata taxei in suma fixa. solicitati modul de calcul al despagubirilor. ati primit factura sau proforma? daca ati primit factura returnati-o in original cu adresa de refuz de plata.
Nu am primit nici explicatii in momentul cererii, nici factura, doar mesaj telefonic ca am de plata suma de 573 de ron. Doar un biletel ca mi se intrerupe furnizarea de servicii de la data de 13 februarie si ca tb sa predau echipamentul, lucru pe care l,am facut. Au calculat pentru perioada care a mai ramas din contract spun ei.Nu detin acesti bani si nu imi permit sa nu platesc banca pentru a avea un acoperis deasupra capului, singura cu un copil. E valabila acea lege? Va rog indrumati-ma!
Multumesc, ptr raspuns. Mi-am schimbat domiciliul,avand un antecontract de vanzare pentru un apartament. Nu mi-au trimis la noua adresa nici o factura si nici o instiintare, ci doar prin mesaj telefonic. In noua locatie UPC nu emite semnal. Pot tine cont de acest lucru, exista in anexa la contract o asemenea prevedere.