avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... atac instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

atac instanta

Buna ziua.
problema mea consta in faptul ca tatal meu a mostenit de la parinti o casa si terenul aferent, acum la 50 de ani este fara nici un venit datorita faptului ca a fost disponibilizat de la intreprinderea minera si din cauza alcoolului nimeni nu il mai angajeaza consuma zilnic alcool ajungand in stare de ebrietate
suntem doi frati, fratele meu are o locuinta pe numele lui, eu stau cu tata, asa cum am mentionat este alcoolic, si nu imi permit sa ii du bani pentru asta si pentru a juca la diferite jocuri de pariuri, motiv pentru care certurile se tin lant, si s-a hotarat sa vanda casa si terenul aferent.
Acum rugamintea mea este daca exista vreo cale de atac in instanta de a impiedica sa vanda casa, nu am unde sa stau, casa e destul de mare, este loc pentru toti, sigurul lucru care ma intereseaza e ca el sa nu poata sa vanda casa.


multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters76710 , utilizator 22:20, 15 Iunie 2009
Din pacate , legal, nu aveti posibilitatea de a-l impiedica pe tatal dvs. de a instraina imobilul al carui proprietar este. Conform legii, proprietarul poate sa dispuna de bunul sau cu m doreste , evident , in limitele permise de lege...copiii au insa dreptul de a-i mosteni pe parinti . Puteti insa discuta si poate ,atunci cand il gasiti intr-un moment de luciditate,ii puteti explica faptul ca nu este indicat sa instraineze locuinta , deoarece aveti si dvs. nevoie de o locuinta si nu va permiteti una...
Daca este proprietarul casei si al terenului,nu aveti mijloace legale prin care sa-l constrangeti.
Dreptul de mostenire a fost al lui,dumneavoastra,in calitate de nepot, nefiind chemat la mostenire.
Incercati sa va intelegeti cu acesta,poate se razgandeste.
Ultima modificare: Luni, 15 Iunie 2009
ContSters76710, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate unul din soti sa vanda o proprietate fara acordul celuilalt? alexbl alexbl Parintii mei detin si locuiesc intr-o casa la tara, amandoi fiind proprietari. In urma cu 3 ani tata a dobandit prin mostenire un apartament in oras ... (vezi toată discuția)
Succesiune/testament/contract ContSters159772 ContSters159772 Buna ziua! Am si eu o intrebare vis-a-vis de o succesiune. Bunica mea din partea tatalui, in varsta de 89 de ani detine o casa si o gradina. Cand bunicul meu a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, tatal meu are 76 de ani si are probleme cu alcoolul. ... valaodin valaodin Buna ziua, Tatal meu are 76 de ani si are probleme cu alcoolul. As vrea sa ma asigur ca nu va vinde casa in care locuieste, proprietate personala. A mai ... (vezi toată discuția)