Buna ziua.
problema mea consta in faptul ca tatal meu a mostenit de la parinti o casa si terenul aferent, acum la 50 de ani este fara nici un venit datorita faptului ca a fost disponibilizat de la intreprinderea minera si din cauza alcoolului nimeni nu il mai angajeaza consuma zilnic alcool ajungand in stare de ebrietate
suntem doi frati, fratele meu are o locuinta pe numele lui, eu stau cu tata, asa cum am mentionat este alcoolic, si nu imi permit sa ii du bani pentru asta si pentru a juca la diferite jocuri de pariuri, motiv pentru care certurile se tin lant, si s-a hotarat sa vanda casa si terenul aferent.
Acum rugamintea mea este daca exista vreo cale de atac in instanta de a impiedica sa vanda casa, nu am unde sa stau, casa e destul de mare, este loc pentru toti, sigurul lucru care ma intereseaza e ca el sa nu poata sa vanda casa.
Din pacate , legal, nu aveti posibilitatea de a-l impiedica pe tatal dvs. de a instraina imobilul al carui proprietar este. Conform legii, proprietarul poate sa dispuna de bunul sau cu m doreste , evident , in limitele permise de lege...copiii au insa dreptul de a-i mosteni pe parinti . Puteti insa discuta si poate ,atunci cand il gasiti intr-un moment de luciditate,ii puteti explica faptul ca nu este indicat sa instraineze locuinta , deoarece aveti si dvs. nevoie de o locuinta si nu va permiteti una...
Daca este proprietarul casei si al terenului,nu aveti mijloace legale prin care sa-l constrangeti.
Dreptul de mostenire a fost al lui,dumneavoastra,in calitate de nepot, nefiind chemat la mostenire.
Incercati sa va intelegeti cu acesta,poate se razgandeste.