avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Deschidere dosar penal desi exista intelegere amiabila
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Deschidere dosar penal desi exista intelegere amiabila

As dori si eu va rog un mic ajutor pentru un nepot cu o problema.
Acest nepot a avut o problema cu sustragerea de la probe biologice si a luat o suspendare de 1,5 ani cu termen de incercare de 2,5 ani. In aceasta perioada in ultimul an adica acum 3 lun a avut o schimbare de contuar de la firma de distributie a energiei electrice fapt pentru care s-a constatat ca a fost umblat la el si obligat sa plateasca 2400 lei in 5 transe in care pana acum s-au platit 3 .
Au cazut la o intelegere si nu s-a depus plangere impotriva lui.
Politia de la comuna avand un clici mai vechi i-a deschis un dosar penal si l-a trimis la procuror pentru audieri.
Intrebarea mea este daca in urma intelegerii amiabile conflictul nu se stinge?(in baza carei legi?)
Daca este legal cea ce fac politisti ce se intampla cu nepotul daca ajunge in instanta cu furtul calificat de curent electric asa cum a fost incadrat de politisti, si daca are legatura cu termenul de incercare si se va transforma in executarfe chiar daca sunt fapte de natura diferite.
Multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: Batrinu Ionut , Consultant resurse umane 07:11, 19 Februarie 2015
Cred ca incadrarea e gresita, cred ca e furt simplu si nu calificat. Daca va fi condamnat pentru fapta de furt, va executa atat pedeapsa pentru furt cat si cea luata anterior.
prejudiciul a fost recuperat si furnizorul nu se constituie parte civila si asta a specificat clar in scris postului de politie arondat, de ce mai este anchetat .......mentionez ca sesizarea nu a fost facuta de nimeni ci din oficiu? este baza legala?
daca da care este?
Ultima modificare: Miercuri, 18 Februarie 2015
Batrinu Ionut, Consultant resurse umane
Este legal cand organul de urmărire penală afla de savarsirea unei infractiuni, sa se sesizeze din oficiu.
ART. 288 c.p.p.
Modurile de sesizare
(1) Organul de urmărire penală este sesizat prin plângere sau denunţ, prin actele încheiate de alte organe de constatare prevăzute de lege ori se sesizează din oficiu.
Impacarea partilor nu inlatura raspunderea penala pentru toate infractiunile, ci doar pentru unele dintre ele. Daca va fi incadrat la art. 228 NCP, impacarea a inlaturat raspunderea penala.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Februarie 2015
tgeorgescu, utilizator
multumesc tuturor pentru raspunsuri, o zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt calificat iftodinicoleta iftodinicoleta La furtul calificat, prin efracție, se absoarbe violarea de domiciliu, dar la art.229, alin.2 NCP este o altă agravantă de violare de domiciliu sau sediu ... (vezi toată discuția)
Furt calificat costica1988 costica1988 Buna ziua , acuma 1.6 ani am platit o amenda administrativa pentru o prostie pe care am facut-o iar acuma am fost la un supermarket si ma pus dracu sa pun mana ... (vezi toată discuția)
Retragerea plangerii gabrielr gabrielr In infractiunea de talharie si furt calificat, se poate retrage plangerea? Ca sa explic situatia: Eram in parc la..............(nu are sens numele), dupa ... (vezi toată discuția)