avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura Gresita (Oct 2014)
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura Gresita (Oct 2014)

Buna ziua,

Am constatat in cursul zilei de astazi ca am gresit o factura pe care am emis-o la sfarsitul lunii octombrie 2014 pentru un client in sensul ca nu am adaugat t.v.a.-ul de 24% la suma facturata.#-o Mentionez ca acesta factura a fost platita prin O.P. de catre beneficiar la momentul respectiv. As dori sa stiu ce as putea face in acest caz pentru a recupera suma de bani (contravaloarea T.V.A.-ului) de la beneficiar. Mentionez ca sunt novice in domeniu si nu stiu daca este permisa stornarea sau anularea facturii in acest caz. Multumesc anticipat. :sorry:
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 20:14, 18 Februarie 2015
Buna seara,
Stornati factura eronata si intocmiti alta factura corecta.
Anularea facturii nu este posibila in conditiile descrise.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stornare factura platita noiklosa noiklosa Buna ziua, Am un client caruia i-am eliberat o factura care a fost platita. Intre timp, am aflat ca mi-ar trebui un certificat constator in vederea semnarii ... (vezi toată discuția)
Contract in rate - cum fac ultima factura cu tva 24% alina_radu86 alina_radu86 Am un contract in rate din care beneficiarul a platit avansul si rata 1 , facturate cu T.V.A. 19%. Urmeaza sa ii fac ultima factura, dar aceasta va fi cu 24%. ... (vezi toată discuția)
Operatiuni facturare dupa cod tva anulat si dupa reinregistrare in scopuri de tva AngeliGeli AngeliGeli Buna dimineata tuturor! Ma confrunt cu urmatoarea situatie: in data de 28 Februarie, codul de TVA a fost anulat din oficiu (neprelungire sediu!). Am fost ... (vezi toată discuția)