Buna ziua,
Am un contract de cablu si internet la cel mai mare operator din Romania, iar pentru a-mi deduce cheltuielile si TVA_ul am solicitat trecerea contractului de pe persoana fizica pe persoana juridica. Cererea nu mi-a fost acceptata decat cu trecerea la un abonament mai scump din oferta lor, specific persoanelor juridice.
Nu exista nicio reglementare in acest sens? Daca cer o factura pe pj pentru un anume serviciu, indiferent care (curatenie, telecom, curierat etc.) sunt la mana vanzatorului care poate sa mareasca pretul cum vrea el ?
Multumesc,
Tocmai aici este skepsis-ul situatiei: daca vrei sa deduci cheltuielile acelui contract trebuie sa treci abonamentul pe firma/PFA, iar operatorul te incadreaza in aceasta situatie in segmentul lor de business, unde sunt alte optiuni de abonament, mai scumpe decat cele de PF. Un fel de discriminare tarifara.
Aici am eu o nelamurire: operatorul de telecomunicatii poate legal sa conditioneze trecerea de la PF la firma abonandu-te la un serviciu mai scump, sau exista vreo reglementare conform careia poti trece un contract de pe PF pe firma/PFA cu aceleasi costuri ca inainte? Un exemplu fictiv dar relevant ar fi curentul. Poate furnizorul de energie electrica sa iti ceara un pret dublu pe kW daca vrei sa treci "lumina" pe firma, doar pentru ca vrea el sa profite de pe urma ta?
Ma intereseaza in aceasta situatie sa deduc TVA-ul, 24% nefiind deloc de neglijat.