avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietate extratabulara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietate extratabulara

Buna ziua .
In urma cu mai multi ani bunicului meu i s-a expropiat un teren de catre stat, pe doua treimi s-a construit o gradinita, iar o treime unde se afla si casa i s-a dat in folosinta pe durata existentei constructiei .Doar ca la OCPI nu se gaseste nici un fel de date despre teren (ma refer la carte funciara si numar topografic), ca si cum ar fi disparut .Desi cand el a cumparat casa si terenul in 1950 in contractul de vanzare cumparare erau trecute aceste date, cat si schita de dezmembrare a terenul la aceea data .In dosarul de expropiere era trecuta suprafata care i-a fost expropiata .
Ce pot face pentru reconstituirea proprietatii pe o detinea bunicul meu .
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: promocris , utilizator 13:59, 19 Februarie 2015
puteti incerca revendicarea pe drept comun
Mai pot face cerere de restituire cf. legii 10/2001 sau a legii 165/2013 ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere decret neaplicat luminita -severa luminita -severa prin decret nr. 493/1954 se prevede exproprierea proprietarului, apoi prin alt decret din 1955, alocarea lotului expropriat ca loc de casa unui alt cetatean. ... (vezi toată discuția)
Schita gresita, intabulare gresita sarah1985 sarah1985 Unchiul meu are un teren intravilan: gradina, curte si constructie in suprafata totala de 3000 mp. Topograful a gresit schita, in sensul in care a specificat ... (vezi toată discuția)
O intrebare va rog mult ce date contine extrasul cf? va rog sami spuneti daca masuratorile topografice sant incluse in acel cf? la o casa cu anexe gospodaresti si teren,iar in cazul ... (vezi toată discuția)